Новини
Відбувся перший день VII Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ

Стратегічну сесію розпочав Олександр Романюк, директор дивізіону «Розвідка та видобування» АТ «Укргазвидобування», який окреслив подальше бачення розвитку компанії. Зокрема він зазначив важливу роль підсилення команди висококваліфікованими фахівцями, які нещодавно були призначені на ключові керівні посади компанії. Також, Олександр Романюк підкреслив важливість співпраці з міжнародними партнерами та перспективність розвитку нетрадиційних покладів вуглеводнів.

В свою чергу, Іван Гафіч, директор з розвідки та перспективного буріння ДТЕК Нафтогаз, зробив програмну доповідь для галузі. Він навів приклад освоєння запасів газу глибокозалягаючих горизонтів Мачуського ГКР. Зокрема була проведена масштабна 3D сейсміка, залучені досвідчені міжнародні компанії та вагомі інвестиції. За словами Івана Гафіча, нові технології відіграють ключову роль у роботі зі складними геологічними об’єктами.

«Нафтогазові стратегії у кризовий період» - цю тему у своїй доповіді розкрив Юрій Вітренко, екс-виконавчий директор НАК «Нафтогаз». Він окреслив низку найбільш вагомих чинників, які впливають на розвиток галузі в сучасних умовах. Один з них – це падіння ціни на газ. В якості можливих рішень, які допомогають галузі розвиватись він назвав застосування бізнес-моделі співпраці з іноземними партнерами, які допомагають залучати провідні технології та інвестиції у галузь. Крім того, на його думку, нафтогазові компанії мають використовувати стратегію зниження витрат та збільшення ефективності в кожному бізнес-процесі.

Юрій Нагорняк, директор Sela Energy XXI, виконавчий директор асоціації «Нафта і газ України» зробив огляд українських нафтогазових активів з точки зору міноритарного інвестора. Він розповів про досвід оцінки перспективних ділянок та про співпрацю зі стейкхолдерами.

Роман Опімах, Голова Державної служби геології та надр України розповів про оновлену роботу Служби, про найближчі аукціони з нафтогазових ділянок, про залучення міжнародних інвесторів та сучасний підхід до надання послуг надрокористувачам.

 

 

Директор ТОВ «ТОВ Дойтекс», Андрій Хіміч, представив учасникам конференції новітні стимуляційні рідини для колтюбінгових технологій, спрямованих збільшення видобутку вуглеводнів.

 

Роман Сторожев, Президент асоціації «Надрокористувачі України» розповів про такі питання газового ринку в умовах «коронакризи» як цінова кон'юнктура на ринку, продаж ресурсу замовникам, закачка ресурсу в ПСГ, видобувник-постачальник, попит та пропозиція.  

 

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України, Артем Петренко, назвав першочергові кроки для розвитку газовидобувної галузі. Це, зокрема, продовження гарантованого державою строку незмінності оподаткування видобутку вуглеводнів із нових свердловин з 5 до 10 років; запровадження стимулюючої ренти для відновлення свердловин, що не видобували вуглеводні останні 2 роки, та будуть повернуті до виробництва шляхом капітального ремонту; впровадження ставок ренти для видобування нафти та конденсату на рівні 6/12% із нових свердловин по аналогії із стимулюючим режимом для видобутку природного газу та запровадження стимулювання для видобування нетрадиційних покладів вуглеводнів.

Заступник виконавчого директора асоціації «Нафта і газ України», Андрій Гаджаман, в свою чергу зазначив, що галузь очікує на комплексний закон, який об’єднає зусилля ринку.

Друга сесія першого дня VII Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ була присвячена темі «Скероване буріння. Роботи в умовах АВПТ та АНПТ». Доповіді делегатів були присвячені технологіям, які дозволяють працювати в умовах атипічно високого та атипічно низького пластового тиску.

Тимур Тургунов з ТОВ «Дрилінг Едвайзер» спільно з Сергієм Кравчуком з БК «Горизонти» підготували доповідь про встановлення цементних мостів без глушіння свердловини методом ін’єкції тампонажного розчину за допомогою колтюбінгової установки.

Зацікавленість аудиторії викликала доповідь, яку презентував Андрій Мирко, генеральний директор Symoil UA LLC – «Технологічні рішення для первинної та повторної інтенсифікації свердловини».

Розповідаючи про перспективні напрямки розвитку колтюбінгового обладнання, Сергій Сергієня, головний конструктор NOV Fidmash, розказав також про спеціальне обладнання, яке дає можливість онлайн контролю за виробничими процесами, що особливо актуально в умовах віддаленої роботи.

Також жвавий інтерес аудиторії викликала доповідь Олега Кравчука, генерального директора ТОВ «НАФТОЛХІМ» - «Сучасні рішення для інтенсифікації».

Завершив другу сесію Сергій Чекашкін, інженер-технолог управління капітального ремонту свердловин та кольюбінгових технологій ТОВ «НТП «Бурова техніка», доповіддю «Досвід застосування комплексу колтюбінгових технологій в сучасних умовах розробки родовищ України».

Треття сесія конференції – «Інтенсифікація. Снаббінг. ГРП» - розпочалась спільною доповіддю від компанії Денімекс Україна, в якій технічний директор Сергій Берлінець та керівник розвитку бізнесу компанії Сергій Архіпов розповіли про важкий снаббінг в Україні. Детальіше про снаббінгову установку та досвід її застосування можна почитати тут - https://oil-gas.com.ua/denimex_ukr

Традиційно під час третьої сесії директор ТОВ  НВП «КАРАТ-БурСервіс» Володимир Калинович розповів про шляхи вирішення проблем безамбарного буріння свердловин на нафту і газ.

Завершилась перша сесія доповіддю Любові Шумської, директорки Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», підготовлена спільно з Володимиром Онищенко, ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Посилання на запис трансляції –


Перша сесія: https://youtu.be/IcSHZeZ-Xs 


Друга сесія: https://youtu.be/qF569OgWFzA 


Третя Сесія: https://youtu.be/SOMYlmz-ZMk 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com