Новини
Нафтогазовий_дайджест 31.01-06.02.2022

6_Нафтогазовий_дайджест_31.01-06.02.2022

Михайло Братах очолив науково-дослідний інститут Укргазвидобування. Він з 2019 року очолює департамент наземної інфраструктури Укргазвидобування. Михайло Братах є автором понад 80 наукових статей та 10 патентів на винаходи. З 2010 року є доцентом кафедри видобування нафти, газу і конденсату Національного Технічного Університету «Харківський політехнічний інститут». Свою кар’єру в галузі починав саме в УкрНДІгазі – інженером відділу транспортування газу, після закінчення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Михало Братах зазначив: «УкрНДІгаз має потужну команду, разом з якою ми працюватимемо над перетворенням інституту в нафтогазовий центр R&D-центр міжнародного рівня. Стратегічними акцентами у його діяльності стане впровадження нових технологій для втримання базового рівня видобутку на «старих» родовищах, а також створення необхідних передумов для успішного впровадження нових великих проектів, які часто потребують нестандартних або таких, що досі не використовувалися в Україні, рішень».

В Укргазвидобування повідомили про виробничі результати у січні 2022 року. Видобуток природного газу у цей період сягнув 1,19 млрд куб. м. Порівняно з аналогічним періодом минулого року зростання валового видобутку становить 1,8% або 21 млн куб. м газу.

Цього тижня очільники урядів України і Польщі обговорювали можливість будівництва газопроводу, який дозволить збільшити обсяги передачі газу із заходу на схід.

Щодо планової діяльності українських видобувних компаній, то маємо кілька цікавих повідомлень.
Зокрема, ПрАТ «Укргазвидобуток» повідомило про планову діяльність зі спорудження розвідувальної свердловини №30 Островерхівського ГКР на газ і конденсат. Проектна глибина свердловини по стовбуру становить 4900 м. Спосіб буріння – роторний, турбінний; передбачається кріплення ствола свердловин високогерметичними обсадними трубами. Буріння свердловин здійснюватиметься верстатом з дизельним приводом з потужністю до 7000 кВт.

Також ТОВ «ЕНЕРГО-СЕРВІСНА КОМПАНІЯ «ЕСКО-ПІВНІЧ» інформує про намір провадити плановану діяльність зі спорудження пошукової похило – спрямованої свердловини № 49 Карайкозівського НГКР. Проектна глибина свердловини 5885 м (по вертикалі).

Серед актуальних тендерів варто звернути увагу на наступний - АТ «Укргазвидобування» приймає тендерні пропозиції щодо надання послуг з обробки 3D сейсмічних даних на Нурівсько-Максальській, Шосейній, Степній-Північно-Степній площах.

Кінцева дата надання пропозицій 28 лютого 2022 року. Аукціон заплановано на 05 квітня 2022 р. Очікувана вартість послуг становить 13 021 616, 00 грн.

Термін постачання, зазначений в оголошеному тендері - 08 травня 2023 р.

Також компанія планує закупити послуги сейсмічного дослідження на 7 свердловинах.

 

Читайте нафтогазовий дайджест за посиланням: 

https://drive.google.com/file/d/14fTO5yjfTs7rt1wyxxrZAXJ9BkiDc7Jl/view

Відео огляд: https://www.youtube.com/watch?v=5MJgfiLUETY

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

 

 

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com