Новини
16 Нафтогазовий дайджест 10-16 квітня 2023

⚡ 16 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 10-16.04.2023

16_Нафтогазовий_дайджест_10-16.04.2023

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.
Нагадуємо, що триває реєстрація на III Львівську антикризову нафтогазову конференцію. Детальніше: https://forms.gle/StMNpH15RjnQwXmV6

«Укрнафта» і «Укргазвидобування» працюватимуть разом задля збільшення видобутку
ПАТ "Укрнафта" і АТ "Укргазвидобування" вивчають можливості щодо спільного видобутку на низці ліцензійних ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.
Наразі компанії проводять консультації щодо ліцензійних ділянок, на яких можливо розгорнути цей проект, а також аналізують необхідні технічні та регуляторні питання для переходу до практичної роботи.
Окрім зазначеного проєкту, "Укргазвидобування" і "Укрнафта" також розглядають співпрацю за іншими напрямами. Зокрема, щодо спільного використання наземної інфраструктури та обміну геологічними даними на суміжних ліцензійних ділянках. Більше того, компанії розпочали обговорення потенційної спільної розвідки та розробки родовищ нафти і газу.

Суд у Гаазі зобов’язав росію сплатити $5 млрд компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу в Криму
5 млрд доларів США — таку компенсацію російська федерація зобов’язана сплатити Нафтогазу за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи Нафтогаз в АР Крим у 2014 році. Таке рішення ухвалив Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі 12 квітня 2023 року.

ВР удосконалила процедуру оцінки впливу на довкілля для підприємців
Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №8410, який удосконалює норми чинного закону України "Про оцінку впливу на довкілля".
Що дає законопроєкт:
• зручність проходження процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) за рахунок переведення її у цифровий формат;
• скорочення реальних термінів проведення ОВД. Сьогодні загалом бізнес витрачає на всі етапи процедури близько 216 днів. Після схвалення законопроєкту у другому читанні всі етапи – до 67 днів;
• усунення дискреційних повноважень чиновників при ухваленні рішень;
• більш ефективне і адресне інформування громадськості про початок процедури, можливість онлайн підписатися на обрані справи та відстежувати перебіг їх розгляду. Кожен українець чи громадська організація зможе підписатися на отримання сповіщень з реєстру ОВД та оперативно дізнаватися про кожен новий доданий у процедурі документ.

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/derr/index.html

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/13PM0m6sjZ9sEYeDC7izSWGPpr7ZHuI69/view?usp=share_link

Відео: https://youtu.be/OXpouqSqpdU

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com