Новини
23 Нафтогазовий дайджест 30 травня - 5 червня 2022

23 д

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/krvh/

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1RTEOaB4pCBbXJf7wOW1q3baQyWEQsXzx/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/E-AexEcUUrM

 

ГК «Нафтогаз України» забезпечить ще 8,8 мільйона українців газом в умовах війни
Якщо постачальник газу побутовим споживачам (домогосподарствам) більше не може виконувати свою функцію, то такі клієнти не залишаються без газу. Нафтогаз, як визначений державою «постачальник останньої надії», в таких ситуаціях приходить на допомогу, стає постачальником і забезпечує потреби українських домогосподарств.
З 1 червня 2022 року 8,8 млн українських домогосподарств опинились в ситуації, коли їхні постачальники не можуть виконувати свою функцію. Тому тепер вони будуть отримувати газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), функцію якого виконує Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

"Газпром" припинив постачання газу до Нідерландів через відмову країни платити за новими правилами.
"Газпром" повністю зупинив постачання газу компанії GasTerra B.V. (Нідерланди) у зв'язку з несплатою в рублях. Станом на кінець робочого дня 30 травня "Газпром експорт" не отримав платіж за постачання газу у квітні від компанії GasTerra B.V. відповідно до указу президента РФ №172 від 31.03.2022 р. Платежі за газ, що постачається з 1 квітня, мають здійснюватися в рублях із використанням нових реквізитів, про що контрагентів було своєчасно поінформовано", – заявляють у російській компанії.
Напередодні газовий трейдер із Нідерландів GasTerra заявив, що не виконуватиме вимог "Газпрому" про нову систему оплати російського газу.

«Нафтогаз» із 1 червня до 31 липня постачатиме газ виробникам тепла за 7,42 грн за 1 куб. М
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» постачатиме природний газ виробникам тепла з 1 червня до 31 липня 2022 року за ціною 7,42 грн (з урахуванням ПДВ) за куб. м в обсягах, потрібних для гарячого водопостачання. Про це повідомляється у прес-релізі компанії, передає «Інтерфакс-Україна».
Як пояснили в «Нафтогазі», до списку виробників тепла увійдуть не лише великі підприємства, а також ОСББ й ЖБК, які керують багатоквартирними будинками і мають власні котельні.
«Щоб отримати пільгову ціну на купівлю газу, необхідно укласти новий договір із «Нафтогаз Трейдингом» про постачання природного газу на 2021-2024 роки. Також до ціни 7,42 грн додається тариф на послуги з транспортування природного газу й коефіцієнт, що застосовується під час замовлення потужності на добу вперед», — пояснили у «Нафтогазі».

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com