Новини
24 Нафтогазовий дайджест 6-12 червня 2022

24д

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/chny/?1655041815084

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1V__IG56DIjbJ9Or6NWH9Nb6V-yUWQaVp/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/FxwC22qNSHQ

 

Україна домовляється із США про допомогу з імпортом 6 млрд куб. м газу
НАК "Нафтогаз України" веде перемови з урядом США з пошуку комерційних шляхів та фінансових гарантій для організації імпорту в Україну, приблизно, 6 млрд куб. м газу до опалювального сезону.
Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на засіданні американської Комісії з безпеки та співробітництва в Європі 7 червня у Вашингтоні
За його словами, вартість цього обсягу за поточними ринковими цінами оцінюється, приблизно, у $8 млрд.
Видобуток газу цього року уряд оцінює у 16-19 млрд куб. м. Споживання прогнозується на рівні від 21 до 24 млрд куб. м. Відповідно, частину газу країна буде імпортувати.

Уряд призначив головою Держкомісії по запасах корисних копалин Сергія Паюка
"Серед першочергових завдань ДКЗ України під керівництвом Сергія Паюка мають стати впровадження міжнародних систем обліку корисних копалин в оцінці запасів і ресурсів, цифровізація, а також підняття статусу Комісії у світових професійних колах, – повідомив Роман Опімах. – Держгеонадра планомірно рухаються в напрямі адаптації кращих міжнародних стандартів у галузі надрокористування. Важливим кроком стало застосування системи PRMS в оцінці запасів і ресурсів вуглеводнів. Наступною може бути розробка методики застосування стандартів звітності по запасах твердих корисних копалин CRIRSCO.
Використання таких підходів в Україні посприяє збільшенню міжнародних інвестицій, нарощенню видобутку корисних копалин та зменшенню залежності від імпорту».

Болгарія отримала перший танкер з американським СПГ
Болгарія отримала перший танкер з американським СПГ, який наразі розвантажують на одному з LNG терміналів Туреччини. Очікується, що на розвантаження танкера піде близько 18 годин. Болгарія уклала з Туреччиною тимчасовий контракт для прийому американського СПГ.
Американські танкери з СПГ повинні були прибути до Болгарії 8 та 23 червня, однак перший танкер прибув раніше.
Про купівлю Болгарією СПГ з США стало відомо наприкінці травня, після того, як Росія припинила поставки газу до Болгарії через відмову у сплаті рублями. За довгостроковим контрактом, підписаним Bulgargaz, вартість американського СПГ для Болгарії значно нижче, ніж трубопровідний газ з РФ.

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com