Новини
25 Нафтогазовий дайджест 13-19 червня 2022

25 нафта

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/grjy/?1655623841578

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1sc-2t3bRWUyS1a_h7hRC-x1WLY2fqvr0/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/7s0CEJ4LIo0

 

Нафтогаз і Symbio Infrastructure домовилися про поставки в Україну низьковуглецевого канадського скрапленого газу і “зеленого” водню
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» уклала угоду з канадським енергетичним розробником Symbio Infrastructure (Symbio) на закупівлю скрапленого природного газу (LNG) та зеленого рідкого водню (LH2) з Квебеку, Канада.
5 червня у Вашингтоні, (США), сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння. Вони домовились, що LNG і LH2 будуть доставлятись на імпортний термінал в транзитну країну Європи, яку погодять сторони. Symbio постачатиме до Європи LNG з найнижчою вуглецеємністю завдяки суворим стандартам Канади щодо видобутку природного газу та інноваційному використанню відновлюваної гідроелектроенергії для живлення своїх потужностей.
Цей меморандум сприяє реалізації намірів канадського уряду. Так, раніше урядовці Канади публічно заявили про готовність допомогти Європі у подоланні енергетичної кризи та диверсифікації поставок LNG шляхом швидкого отримання відповідних дозволів на експорт природного газу зі східної Канади до Європи.

Владислава Войтенка призначено заступником голови «Укртранснафти»
Владислава Войтенка призначено першим заступником генерального директора ПАО «Укртранснанфта», яке є оператором системи нафтопроводів України.
Як повідомлялося раніше, у травні уряд звільнив Миколу Гавриленка і призначив новим головою «Укртранснафти» Володимира Цепенду. Також компанію залишив перший заступник Андрій Пасішник, який, за наявною інформацією, перейшов на позицію першого заступника гендиректора Української енергетичної біржі.

Відремонтовано два газогони Харківського ЛВУМГ
У червні спеціалісти Харківського ЛВУМГ Оператора ГТС України відремонтували два газогони, що були пошкоджені російськими обстрілами навесні. Через активні бойові дії в регіоні фахівцям ОГТСУ доводиться постійно боротися за збереження газопостачання Харківщини.
Наразі Харків отримує газ за альтернативною схемою газопостачання, яку спеціалісти Харківського ЛВУМГ разом з операторами міських та обласних мереж організували після руйнування однієї з газорозподільних станцій поблизу міста. Відновлення роботи двох магістральних газопроводів значно підвищить надійність газопостачання Харкова та Харківської області.

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com