Новини
300-Й ГІДРОРОЗРИВ ПЛАСТА УКРГАЗВИДОБУВАННЯ

Грп3

300-й гідророзрив пласта за програмою розвитку промислового впровадження методу відбувся на Більче-Волицькому родовищі, яке знаходиться на Західній Україні.

У той час, як по всій Україні відзначають отримання Томосу і прихід Різдва, підрядники УГВ разом з бригадами Львівського ГПУ застосовують сучасні дизайни і підходи до старих свердловин.

Трьохсотий ГРП Програми 20/20 став третім для цього родовища: результати попередніх показали збільшення видобутку з 2 до 19 тисяч кубометрів газу на добу і з 9 до 34 тисяч. Решта свердловин родовища продовжують показувати середній дебіт в 5 000 кубометрів газу на добу.

300-й гідророзрив програми пройшов на глибині 900 метрів, в свердловині 601 в Сарматському ярусі Ніогена (НД-11 і НД-12).

Якщо на початку Програми геологи і видобувники Укргазвидобування з невпевненістю пропонували свердловини-кандидати під ГРП, то з ростом майстерності і накопиченням досвіду планування і проектування робіт - кількість свердловин кандидатів не скоротилася, а розширилася! Якщо два роки тому серед тисяч газових свердловин, які пробурені на Західній Україні, геологи не могли запропонувати жодного кандидата на збільшення видобутку, то зараз ситуація кардинально змінилася: тепер фахівці думають тільки про технічний стан устаткування і готують свердловини під ГРП.

Якщо на початку першої сотні ГРП скептики ставили запитання: а що далі? - то на початку четвертої сотні держкомпанія швидкими темпами модернізувала власний флот ГРП і збирається скласти конкуренцію іноземним фахівцям.

Залучення іноземних підрядників для гідророзриву пласта призвело до розвитку методу всередині України, змусило розвинути наукову і технологічну базу і модернізувати власну техніку для ГРП.
На фото - модернізовані установки для проведення гідророзриву пласта в роботі.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com