Новини
"Укргазвидобування" запустило нову свердловину з добовим дебітом 100 тис. куб. м газу

30 дайджест

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/yimq/?1658648504870

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1XBG3yDyXs7i_cgESUh-OHysc3CWsmV6I/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/-PhUrIXsC_0

Читайте в номері:

"Укргазвидобування" запустило нову свердловину добовим дебітом 100 тис. куб. м газу в Полтавській області
АТ "Укргазвидобування" (УГВ) запустило в роботу нову свердловину завглибшки понад 6 тис. м у Полтавській області дебітом 100 тис. куб. м газу на добу, повідомила пресслужба компанії у середу.
За її даними, бригада "Укрбургазу" виконала складні роботи, оскільки свердловина була не лише глибока, а й мала похило-направлений профіль.
"Роботи виконали раніше за термін, запланований ще до повномасштабної війни. А кожен додатковий день роботи свердловини – це додаткові кубометри газу для країни", – зазначив в.о. генерального директора УГВ Олександр Романюк.

Україна накопичила 11,3 млрд куб. м газу в ПСГ і має запаси 1,5 млн тонн вугілля - прем'єр
Україна станом на середину липня накопичила у своїх підземних сховищах (ПСГ) 11,3 млрд куб. м природного газу, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів у п'ятницю.
Прем'єр нагадав, що перед НАК "Нафтогаз України" поставлено завдання накопичити в українських підземках 19 млрд куб. м до початку опалювального сезону 2022/2023 років.
За його словами, запаси вугілля на складах електростанцій України на середину липня становлять 1,5 млн тонн. "Продовжуємо нарощувати і власний видобуток. Формуємо домовленості з країнами-партнерами, щоб на початок опалювального сезону наші запаси становили надійні понад 2 млн тонн", - сказав Шмигаль.

Перший LNG-термінал в Україні з’явиться у порту «Південний»
Група інвесторів з Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) планує збудувати у порту «Південний» термінал для постачання скрапленого природного газу (СПГ), повідомляє «Судноплавство».
Зазначається, що для реалізації проєкту створено спеціальну інвестиційну компанію LNG Terminal South FCZO зі штаб-квартирою в Дубаї. Постачання скрапленого газу здійснюватиметься з основних країн-виробників, але насамперед з Катару.
Планується, що термінал вводитиметься в експлуатацію трьома чергами протягом наступних десяти років. Загальний обсяг інвестицій у проєкт становить $122 млн.
СПГ-термінал є технологічно складним об’єктом, який забезпечує прийом скрапленого газу, його зберігання, розрідження й подання під тиском у магістральний газопровід. Схожі термінали працюють у Нідерландах, Німеччині, Польщі й інших країнах. В Україні це перший термінал.

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com