Новини
35 Нафтогазовий дайджест новин 21-27 серпня 2023

⚡⚡ 35 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 21-27.08.2023

35_Нафтогазовий_дайджест_21-27.08.2023

Юрій Нагорняк про реалії та перспективи нафтосервісу
Нафтогазовий сектор України потребує інвестицій у технології та кадри, щоб досягти своїх цілей. На цьому під час свого виступу на форумі "Ukrainian Gas Open 2023" 17 серпня наголосив Юрій Нагорняк, ексдиректор з видобутку АТ «Укргазвидобування» (2015-2019).
У своїй промові він заявив, що технологічна спроможність ринку України не здатна виконати амбітні завдання нафтогазового ринку.
«Я переконаний, що на сьогодні компетенції групи Нафтогаз достатньо, щоб виконати те, що було заявлено, але чиїми руками… Треба просто відкрити одне родовище на 30 млрд, а не 17 родовищ на 15 млрд. Також потрібні проривні технології й люди. Але саме головне те, що ми в цьому напрямку нічого не робимо як спільнота», – сказав Нагорняк.
Він також заявив, що газотранспортна система України потребує модернізації, щоб розмістити додатковий видобуток газу.

Група Нафтогаз передає ВМС Збройних Сил України два буксирних судна
Відповідне рішення прийняло правління НАК «Нафтогаз України».
Укртранснафта, що є частиною Групи Нафтогаз, передасть до флоту Військово-Морських Сил Збройних Сил України два буксири-швартувальники.
До початку повномасштабного вторгнення маневрені буксири «Львів» та «Укртранснафта» задіювали під час швартовки танкерів із нафтою на Морському нафтовому терміналі «Піденний».
Обидва судна не постраждали після початку повномасштабного вторгнення рф, перебувають на плаву та укомплектовані необхідним обладнанням. Зокрема, їх можна використовувати для введення великогабаритних суден у порт і виведення з нього, для швартування та відшвартування суден, для здійснення кантування суден, буксирування портових барж та інших плавучих об'єктів.

За роки незалежності в Україні видобули 112 млн тонн нафти й конденсату
У період із 1991-го по 2022-ий роки в Україні видобули 112 млн тонн нафти й газоконденсату, або 2% від усього європейського видобутку, повідомили у «Нафтогазі».
«112 млн тонн нафти і газоконденсату, або 2% від всього європейського видобутку, – результат роботи українських нафтовиків за період із 1991 по 2022 роки», – йдеться у повідомленні.
За цей же період власний видобуток природного газу склав 637 млрд куб. м. «Для порівняння, це сукупний результат видобутку одразу двох країн – Румунії й Італії – за аналогічний період», — зазначили у НАК.

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/kijx/

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1gL-Q6h4vTMAfWCDBTSe_L6oYhf0Flzpg/view?usp=drive_link

Відео: https://youtu.be/-PgbM5p6qC0

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com