Новини
Eni зробила чергове відкриття на шельфі Мексики і очікує ще декількох

завантаження (1)

 

Італійська Eni повідомляє про нову знахідку нафти в районі басейну Суресте, в 40 милях від Мексики. Ранні оцінки припускають, що недавно відкрите родовище містить від 200 до 300 мільйонів барелів нафти.
Свердловина Saasken-1, котра відкрила родовище, була пробурена на глибині трохи більше 1100 футів. За повідомленням компанії свердловина виявила понад 260 футів нафтонасиченої потужності у відкладеннях нижнього пліоцену і верхнього міоцену.
«Пласти демонструють відмінні петрофізичні властивості», - йдеться в повідомленні компанії. «Аналіз даних був проведений на свердловині, отримані результати вказують на виробничу потужність свердловини більше 10000 барелів на добу».
Eni додала, що за обнадійливим відкриттям можуть послідувати «кілька інших перспективних об'єктів, розташованих поблизу». Свердловина була пробурена на полупогружній буровій платформі Valaris 8505, побудованій в 2012 році.
Блок 10 являє собою спільне підприємство між Eni (володіє 65% акцій в якості оператора), російською компанією Лукойл (20%) і британським консорціумом Capricorn Energy.
Мексика стала «ключовою країною» для портфеля Eni з тих пір як в 2015 році країна відкрила свої офшорні басейни для іноземних інвестицій. У 2018 році Eni повідомила регулюючим органам Мексики, що проект Saasken-1 передбачає початкові інвестиції в розмірі близько 51 мільйона доларів.
Eni є оператором шести виробничих блоків на шельфі Мексики, все в басейні Суресте в Мексиканській затоці.

https://pubs.spe.org/en/jpt/jpt-article-detail/?art=6609

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com