Новини
Equinor інвестує $ 269 млн у збільшення видобутку на родовищі Gullfaks у Північному морі

equinor

Партнери по родовищу Gullfaks вирішили пробурити сім нових свердловин і тим самим збільшити видобуток нафти на 17 млн барелів. Від імені партнерів виконавчий віце-президент Equinor з видобутку та розвитку Арне Сигве Нілунд представив змінений план з розробки та експлуатації (PDO) міністру нафти та енергетики Норвегії.

«Ми прагнемо зберегти прибутковий видобуток на норвезькому континентальному шельфі (NCS) протягом декількох десятиліть. Швидке та більш дешеве буріння свердловин поряд з існуючою інфраструктурою стане значним досягненням», - говорить Нілунд.

Свердловини будуть пробурені в Shetland Group, карбонатному резервуарі, що залягає над головним резервуаром на родовищі Gullfaks в Північному морі.
Буріння на родовищі Gullfaks є складним завданням через наявність карбонатного резервуару. Випробування свердловини в 2012 році показали, що цей резервуар мав потенціал видобутку нафти.

Таким чином, партнери по родовищу Gullfaks інвестували більше одного мільярда норвезьких крон у виробничі свердловини починаючи з 2013 року, які дотепер виробляли більше шести мільйонів барелів нафти з 1 фази Shetland/Lista.

Оскільки цей резервуар потенційно може давати більше нафти за допомогою технології нагнітання води, органи влади попросили партнерів по родовищу Gullfaks подати змінені плани (PDO) в 2019 році.

Партнери по родовищу Gullfaks (Equinor, Petoro і OMV) готові видобувати ще більше ресурсів шляхом нагнітання води та будівництва нових виробничих свердловин у фазі 2 Shetland/Lista. Всього планується пробурити сім горизонтальних свердловин шляхом використання існуючих бурових установок на родовищі Gullfaks.

Нафта з Shetland/Lista - це незначний внесок у загальні запаси родовища Gullfaks, але основний внесок у залишковий потенціал родовища.

Крім того, проект поглиблює розуміння про технології розробки карбонатного колектора, які можуть бути використані при розробці нафтогазових ділянок в інших частинах світу.

Джерело: www.worldoil.com
https://www.oilandgaspeople.com/news/17774/equinor-invests-269-million-to-increase-gullfaks-production-north-sea/

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com