Новини
ExxonMobil припиняє роботу на Сахаліні-1, та не вкладатиме нових інвестицій в Росію

exxon

ExxonMobil припиняє роботу на Сахаліні-1, та не вкладатиме нових інвестицій в Росію, таку заяву оприлюднено на офіційному сайті ExxonMobil.

“ExxonMobil підтримує народ України, який прагне захистити свою свободу та визначити власне майбутнє як нації. Ми висловлюємо жаль з приводу військових дій Росії, які порушують територіальну цілісність України та ставлять під загрозу її народ. Ми глибоко засмучені втратою невинних життів і підтримуємо рішучу міжнародну відповідь. Ми повністю виконуємо всі санкції”, - зазначають в компанії.

ExxonMobil керує проектом «Сахалін-1» від імені міжнародного консорціуму японських, індійських та російських компаній. У відповідь на останні події компанія починає процес припинення діяльності та розробляє кроки для виходу з проекту «Сахалін-1».

“Як оператор «Сахалін-1», ми зобов’язані забезпечити безпеку людей, захист навколишнього середовища та цілісність операцій. Наша роль як оператора виходить за межі інвестицій в акціонерний капітал. Процесом припинення діяльності необхідно ретельно керувати та тісно координувати його з співучасниками, щоб забезпечити його безпечне виконання” – йдеться в повідомленні.

Враховуючи поточну ситуацію, ExxonMobil не буде інвестувати в нові розробки в Росії.


Про ExxonMobil

ExxonMobil, одна з найбільших міжнародних енергетичних компаній, що котируються на біржі, використовує технології та інновації, щоб задовольнити зростаючі світові потреби в енергії. ExxonMobil володіє провідним у галузі запасами ресурсів, є одним із найбільших переробників  нафтопродуктів, а його хімічна компанія є однією з найбільших у світі.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com