Новини
Ремонтні конструкції магістральних трубопроводів – нова продукція ТОВ НВП «УКРТРУБОІЗОЛ»

муфти приварні обтискні Ремонтні конструкції магістральних трубопроводів 

У процесі тривалої експлуатації в металі труб і зварних з'єднаннях за результатами внутрішньотрубної діагностики виявляються зовнішні та внутрішні дефекти, які вважають небезпечними за діючими нормами неруйнівного контролю. Природа дефектів різна. В основному це дефекти, пов'язані з впливом корозійно-активних середовищ, механічні пошкодження труб та зварних стиків, дефекти зварювання, що утворилися під час проведення зварювально-монтажних робіт під час будівництва трубопроводів.

З метою надійної та безпечної експлуатації на окремих ділянках трубопроводів виконують усунення дефектів за допомогою різних технологій. Перевагу тій чи іншій технології віддають виходячи насамперед із технічних характеристик ремонтної конструкції, простоти, продуктивності та технологічності ремонту, обсягу земляних робіт.

Особливе місце займають технології ремонту за допомогою установки ремонтних конструкцій, основними з яких є муфти приварні обтискні. Ремонтні конструкції використовують у тих випадках, коли використання інших технологій не є ефективним. Застосування ремонтних конструкцій дозволяє проводити оперативний ремонт трубопроводу без зупинки та заміни пошкодженої ділянки. При цьому витрати на ремонт без заміни пошкодженої ділянки на 60-70% менші порівняно з витратами на ремонт із заміною. Муфтова технологія ремонту магістральних нафтопроводах – це ефективний метод вибіркового ремонту трубопроводу без виведення його з експлуатації.

ремонтні конструкції

Одним із нових напрямів діяльності ТОВ НВП «УКРТРУБОІЗОЛ» є виробництво ремонтних конструкцій магістральних трубопроводів. Підприємством освоєно випуск трьох типів ремонтних конструкцій:

Тип 1 – бандаж розрізний (складається з двох елементів - центрального кільця із двох напівобічайок);

Тип 2 – муфта герметична з розрізними кільцями (складається з шести елементів - центрального кільця із двох напівобічайок та двох технологічних кілець із чотирьох зварних напівобічайок);

Тип 3 – муфта двошарова герметична з розрізними кільцями (складається з 14 елементів).

ремонтні конструкції  2

Технічні вимоги на ремонтні конструкції достатньо жорсткі у частині геометричних параметрів гнутих деталей, з яких вони складаються. Це пов’язано з необхідністю забезпечення чіткого прилягання елементів та умов якісного зварювання. Обов’язковим є і неруйнівний контроль гнутих деталей. Передбачено захист елементів від атмосферної корозії (грунтування). Кожен тип додатково комплектується монтажними комплектами та підкладними стрічками.

Особливу увагу Замовники приділили вимогам до пакування продукції, її маркуванню, ідентифікації та простежуваності.

Освоєння нових видів продукції - пріоритетне завдання ТОВ НВП «УКРТРУБОІЗОЛ». Вже сьогодні підприємство є постачальником комплексних рішень для магістральних продуктопроводів (сталеві труби великого діаметру, внутрішнє та зовнішнє покриття, матеріали для захисту стиків, ремонтні конструкції тощо).

У номері
 
Інформери
VIII КИЇВСЬКА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
15–16 ЖОВТНЯ 2024
М. КИЇВ, МВЦ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com