Новини
Shell має намір вийти з проекту "Північний потік-2"

шел

Правління Shell plc сьогодні 28 лютого оголосило про свій намір вийти зі своїх спільних підприємств з «Газпромом» та пов'язаними компаніями, включаючи 27,5% акцій заводу зі зрідженого природного газу «Сахалін-II», 50% акцій Salym Petroleum Development та енергетичне підприємство Gydan. Shell також має намір припинити свою участь у проекті газопроводу "Північний потік-2", - зазначається на офіційному сайті Shell.

«Ми шоковані втратою людей в Україні, яку ми шкодуємо, внаслідок безглуздого акту військової агресії, що загрожує європейській безпеці», – сказав виконавчий директор Shell Бен ван Берден.

Співробітники Shell в Україні та інших країнах разом працюють, щоб керувати реакцією компанії на кризу. Також Shell співпрацюватиме з гуманітарними агенціями, щоб допомогти українцям.

«Наше рішення про вихід ми приймаємо з впевненістю», – сказав ван Берден. «Ми не можемо – і не будемо – стояти осторонь. Наш безпосередній фокус – безпека наших людей в Україні та підтримка наших людей у Росії. У обговоренні з урядами в усьому світі ми також детально розглянемо наслідки для бізнесу, включаючи важливість безпечних поставок енергії в Європу та інші ринки, відповідно до відповідних санкцій».
Нагадуємо, що на кінець 2021 року Shell мала близько 3 мільярдів доларів необоротних активів у цих підприємствах у Росії.

Довідка:
У 2021 році скоригований прибуток Shell від СП «Сахалін Енерджі» та СП «Салим» становив 0,7 мільярда доларів.

Сахалін-2
Shell володіє 27,5% акцій Сахаліну-2, спільного підприємства з Газпромом, інтегрованого нафтогазового проекту, розташованого на острові Сахалін. Іншими частками власності є Газпром 50%, Mitsui 12,5%, Mitsubishi 10%.

Salym Petroleum
Shell має 50-відсоткову частку в Salym Petroleum Development N.V., спільному підприємстві з «Газпром нафтою», яке розробляє Салимські родовища в Ханти-Мансійському автономному окрузі Західного Сибіру.

Nord Stream 2
Shell є однією з п'яти енергетичних компаній, кожна з яких зобов'язалася надати фінансування та гарантії на суму до 10% від загальної вартості проекту в 9,5 мільярдів євро.

Гідан
Спільне підприємство з «Gazprom Neft» (50%) для розвідки та розробки блоків на півострові Гідан у північно-західному Сибіру. Проект знаходиться на стадії геологорозвідувальних робіт, без виробництва.

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com