Новини
WoodMac: очікується, що в 2019 році кількість угод по злиттю і поглинанню знизиться

woodmac

У четвертому кварталі 2018 року рівень видобутку, злиттів і поглинань впав до найнижчого рівня з першого кварталу 2015 року, оскільки волатильні ціни на нафту і ведмежі ринки фондових паперів перешкоджали потоку угод. Згідно Wood Mackenzie, активність може бути млявою також в 2019 році.

«Важко уявити, що 2019 рік стане періодом злиттів і поглинань. Якщо волатильність поступається стабільним, але більш низьким цінам на нафту, очікується відносно спокійний рік - більше угод відбувається, коли довіра і інвестиції високі», - сказав Грейг Айткен, директор M & A Research.

Угоди для посилення портфоліо

За словами Айткена, після спаду великі нафтові і газові компанії старанно працювали, щоб зосередити свої зусилля на довгострокових і недорогих активах зростання, і ця тенденція триватиме в цьому році.

В останні роки багато незалежних компаній із штаб-квартирою в Північній Америці стають все більш орієнтованими на Північну Америку.
«В умовах низьких цін компанії можуть обмежувати бюджети, щоб органічно фінансувати капітальні витрати, але продажи за кордоном сприятимуть зміцненню балансу і розподілу прибутків акціонерів».

Пермські угоди

За інформацією WoodMac, в 2018 році в Пермі слово «масштаб» стало словом року, так як Concho Resources Inc. і Diamondback Energy Inc. спільно інвестували 20 мільярдів доларів на перехід у вищу лігу. Компанія Resolute Energy Co. з малою капіталізацією вивчала стратегічні альтернативи, в той час як більша компанія Cimarex Energy Co. скоротила видобуток в листопаді.
Інші малі і середні компанії також будуть задаватися серйозними питаннями. У грі, в якій все більше домінують великі компанії, як менші компанії конкурують за послуги? Як вони конкурують в ракурсі продуктивності і витрат? Що вони обіцяють інвесторам? Ми очікуємо більше комбінацій», - сказав Айткен.
Об'єднання корпорацій

За повідомленням WoodMac, постійна увага до дисципліни означає, що недавнє зростання корпоративної консолідації, швидше за все, буде набирати обертів. Баланси можна швидко зміцнити за допомогою корпоративних злиттів і поглинань, особливо якщо валютою угоди є капітал. Диверсифікація транзакцій може знизити ризик виникнення проблемних цінових перепадів.
«Більш того, трирічна політика не принесла відчутних переваг багатьом акціонерам; розпродаж в кінці 2018 року призвів до того, що багато компаній торгувалися на мінімальних рівнях або близько до них. Дрібні і середні компанії будуть основними цілями. Але не слід виключати комбінації між великими незалежними компаніями. Північна Америка, ймовірно, стане центром консолідації через неперевершену різноманітність корпоративного ландшафту», - сказав Айткен.

Зниження курсової вартості акцій

Зниження цін на акції E&P представляє унікальну можливість. Існують потенційно вигідні угоди, які недооцінені через циклічні, зовнішні фактори.
Айткен каже: «Питання в тому, хто в більш вигідному становищі, щоб скористатися цим? Покупці за готівковий розрахунок, безумовно, отримали б найбільшу вигоду, уникаючи оплати покупок з використанням акцій, що впали в ціні. Це вимагає балансу, який досить сильний, щоб витримати період низьких цін.

Деякі національні нафтові компанії (ННК) володіють значним економічним потенціалом, але немає ніяких ознак того, що китайські ННК як і раніше відчувають апетит до великих операцій. Інші азіатські і близькосхідні ННК є більш ймовірними кандидатами.
Прямі інвестиції, суверенні інвестиційні фонди та інші інвестори перебувають у вигідному становищі. Ринкові дисконтні ціни на акції - це якраз той тип сценарію, при якому ці компанії можуть створювати вартість».

https://www.ogj.com/articles/2019/01/woodmac-upstream-m-a-deal-flow-expected-to-slow-in-2019.html?fbclid=IwAR21MafP5yGi7VRXjZeaKTZ66yMS8MOS3whj0lbZBHVZaps25REOraPK_tk

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com