Новини
Італійська Eni починає видобуток газу з єгипетського родовища Baltim South West

Image-3-Baltim-South-West

Італійська Eni почала видобуток газу на родовищі Baltim South West на південному заході Єгипту, початковий рівень видобутку склав 100 млн. кубічних футів на день (2,8 млн. кубометрів на день), повідомила компанія у вівторок.

Це сталося всього через 19 місяців після того, як Eni прийняла остаточне інвестиційне рішення за проектом і ще більше збільшила видобуток газу в Єгипті, де компанія є оператором надгігантського родовища Zohr.
Eni заявила, що обсяги видобутку "ще більше збільшать експортні потужності Єгипту", які на початок 2020 року можуть скласти до 15 млрд. кубометрів на рік.

Програма розвитку родовища передбачає буріння ще п'яти свердловин з метою досягнення виробничого завдання в 500 млн. кубічних футів на день до другого кварталу 2020 року.
Швидкий перехід від санкцій до першого газу «ще раз підтверджує успіх стратегії, прийнятої Eni ..., яка складається в прихильності проектам швидкого розвитку», йдеться в заяві.

Родовище Baltim South West розташоване на мілководді в 12 км від середземноморського узбережжя Єгипту. Воно знаходиться в 10 км від родовища Nooros і розташоване в районі Great Nooros.
"Це область, де Eni вперше виявила великий потенціал видобутку газу і де вона веде інші нові геологорозвідувальні проекти", - повідомили в компанії.

З запуском першої свердловини - BSW1 - обсяг видобутку на родовищі склав 100 млн. кубічних футів на добу з нової морської платформи, з'єднаної з існуючим наземним газопереробним заводом Abu Madi 44-кілометровим трубопроводом.

Загальний потенціал газу в районі Great Nooros становить приблизно 3 трильйони кубічних футів газу, з яких близько 2 трильйони кубічних футів знаходиться на родовищі Nooros, а інша частина - на родовищі Baltim South West.

Eni, через свою дочірню компанію IEOC, володіє 50%-ю часткою в Baltim South West, ще 50% належать BP.
Збільшення видобутку на родовищі Zohr

Початок видобутку на родовищі Baltim South West прийшовся на період минулого місяця, коли Eni збільшила видобуток на родовищі Zohr до 2,7 млрд. кубічних футів на добу (76 млн. куб. м/добу), що на п'ять місяців раніше запланованого терміну. Компанія заявила, що до кінця року обсяг видобутку може зрости до стабільного дебіту в 3,2 млрд. кубічних футів на добу (91 млн куб. м/добу).

Новий пік видобутку - близько 33 млрд. кубометрів на рік - забезпечить більше половини поточної потреби Єгипту в газі, що становить близько 62 млрд. кубометрів на рік.
Видобуток на родовищі Zohr розпочався в грудні 2017 року - всього через 28 місяців після його відкриття - що забезпечило Єгипту газову незалежність і дозволило відновити регулярний експорт СПГ.

З початку 2019 року з експортних потужностей СПГ в Ідку було відвантажено близько 30 партій СПГ в загальному обсязі близько 3,2 млрд. кубометрів газу. Для порівняння - в 2018 році було відвантажено 20 партій в обсязі 1,9 млрд. кубометрів газу.

Загальний обсяг видобутку
В даний час в Єгипті видобувається близько 7 млрд. кубічних футів газу на добу, з яких на родовище Zohr припадає більше третини. Очікується, що до кінця 2019 року видобуток зросте до 7,5 млрд. кубічних футів на добу.
Видобуток в 7,5 млрд. кубічних футів на добу еквівалентний 77 млрд. кубометрів на рік, а це означає, що у Єгипту є близько 15 млрд. кубометрів на рік надлишкового газу для експортного ринку після того, як країна задовольнить потреби внутрішнього споживання.

Єгипет також планує розпочати імпорт ізраїльського газу до кінця 2019 року, який буде використаний для внутрішнього споживання або для збільшення зростаючого експортного профіциту.
Очікується, що ще один єгипетський завод з експорту СПГ в Дамієтти відновить роботу до кінця 2019 року.

Єгипет, який традиційно був досить стабільним експортером як СПГ, так і трубопровідного газу, почав імпортувати СПГ в квітні 2015 року, щоб заповнити зростаючий розрив між попитом і пропозицією, викликаний значним уповільненням у видобутку внутрішнього газу.
Але з запуском родовища Zohr та інших газових родовищ в Єгипті країна припинила імпорт СПГ в минулому році.

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/natural-gas/091719-italys-eni-starts-gas-output-from-egypts-offshore-baltim-south-west-field?fbclid=iwar0ya608scpmwcrphw4utxmao5ur9okbydnemudrkglp8sfcvktvghuumgm

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com