Новини
Більшість голосів за Прем’єр-міністра Канади вплине на енергетичний та фінансовий сектори

b990940-1200

Оскільки канадці в понеділок мають проголосувати на висококонкурентних виборах, прогнози щодо двох найбільших секторів фондового індексу країни коливаються.

Опитування свідчать, що різниця у голосах незначна. Якщо прем’єр-міністр Джастін Трюдо переможе, що наразі виглядає найбільш ймовірно, він може виконати обіцянку збільшити податки для найбільших банків та страхових компаній та запровадити більш жорсткі правила викидів для нафтогазових компаній.

Однак, якщо лідер консерваторів Ерін О’Тул отримає перемогу, це може потенційно принести економічне зростання для двох цих секторів.

Повернення лібералів Трюдо з меншістю в Палаті громад також може допомогти повернути увагу інвесторів до пандемії та фінансової підтримки з боку уряду, вважає Девід Розенберг, головний економіст та засновник Rosenberg Research & Associates Inc.

"Прибутковість облігацій, акцій та луні, ймовірно, буде залежати від зовнішніх факторів, включаючи динаміку пандемії, тенденції дезінфляції та світову торгівлю сировиною", - сказав Розенберг.

Цього року індекс просунувся на 17,5%, при цьому лідируть в ньому технології та енергетика. Нижче наведено розбивку по секторах та акціях компаній:

Енергетика

Перемога консерваторів може посилити настрої інвесторів щодо нафтогазового сектору Канади. Торі пообіцяли більш поступовий підхід до скорочення викидів вуглецю.

Ліберали Трюдо пообіцяли змусити нафтогазові компанії встановити п'ятирічні цілі щодо скорочення викидів з метою досягнення нульового рівня до 2050 року.

Тим часом ліберальний уряд був би менш бажаним для комунальних підприємств та компаній з розвитку ВДЕ, стверджує Scotiabank.

Очікується, що наступний уряд проведе переговори з різними корінними групами щодо продажу нафтопроводу Транс -Маунтін, який уряд придбав у Kinder Morgan Inc. за 4,5 млрд. доларів США у 2018 році.

Акції: Suncor Energy Inc. (+16%), Cenovus Energy Inc. (+42%), Pembina Pipeline Corp. (+33%), Enbridge Inc. (+24%), Brookfield Renewable Partners LP (-10%) та TransAlta Corp. (+33%).

Фінанси

Банки та страхові компанії опинилися в центрі уваги уряду, який минулого року мав дефіцит у 314 мільярдів канадських доларів і шукає шляхи для збільшення доходів. Ліберали Трюдо пообіцяли підвищити ставку податку на прибуток підприємств на 3 процентні пункти для прибутку понад 1 млрд канадських доларів у фінансових установах.

"Підвищення  податку для банків може обмежити обсяг угод зі злиття і поглинання, які канадські банки роблять у США або у всьому світі", - сказала Лара Зінк, генеральний директор Women in Capital Markets. - "Це гроші, які ці компанії могли б використати для розвитку свого бізнесу в США", - додала вона.

За даними Bloomberg Intelligence, більш високі податки також можуть спонукати банківських гігантів Канади перекласти їх вартість на дебіторів за рахунок підвищення процентних ставок та зборів за послуги.

Акції: Toronto-Dominion Bank (+15% YTD), Royal Bank of Canada (+22%), Bank of Montreal (+32%), Canadian Imperial Bank of Commerce (+34%) та Manulife Financial Corp. (+8%).

https://www.worldoil.com/news/2021/9/17/canada-s-pm-vote-will-influence-energy-financial-sectors

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com