Новини
В ОАЕ оголошені гігантські проекти з виробництва «зеленого» і «синього» аміаку

PR-Blue-Ammonia-24052021

Країни Близького Сходу надзвичайно активно приступили до будівництва своєї частини «глобальної водневої економіки».

На поточному тижні анонсовані два великомасштабних, незалежних один від одного проекту з виробництва «низьковуглецевого» аміаку в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

У вівторок були оприлюднені амбітні плани будівництва заводу з виробництва зеленого аміаку вартістю 1 млрд доларів, який буде орієнтований на регіональні та міжнародні ринки.

У промисловій зоні KIZAD (Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi), яка є дочірнім підприємством Портів Абу-Дабі, за допомогою величезної сонячної електростанції потужністю 800 мегават (МВт) буде проводитися до 200000 тонн безвуглецевого аміаку на рік. Для реалізації проекту створено спеціальну компанія (SPV) Helios Industry.

Абдулла Аль Хамелі, глава кластера промислових міст і вільних зон в портах Абу-Дабі, зазначає: «Порти Абу-Дабі пишаються тим, що є господарем такої інноваційної компанії, як Helios Industry, і одним з перших заводів з виробництва екологічно чистого аміаку з нульовим викидом вуглецю ».

У понеділок Національна нафтова компанія Абу-Дабі (ADNOC) оголосила про проект з будівництва в Рувайс заводу «світового масштабу» з виробництва синього аміаку.

Завод продуктивністю 1 млн тонн на рік розташується в рамках «промислової екосистеми TA'ZIZ» і хімічного центру в прибережному промисловому комплексі.

ADNOC вже є великим постачальником водню і аміаку, виробляючи більше 300000 тонн водню в рік на промисловому комплексі Ruwais.

Синій аміак виробляється з азоту і «синього» водню, отриманого з природного газу, з улавливанием і зберіганням СО2 в процесі (виробництва водню). Аміак можна використовувати в якості низьковуглецевого палива в широкому спектрі промислових застосувань, включаючи транспорт, енергетику та промисловість, в тому числі виробництво сталі, цементу і добрив, зазначає ADNOC.

Компанія розповідає, що вона підписала низку угод з вивчення можливостей поставок водню з клієнтами в «ключових центрах попиту», включаючи Міністерство економіки, торгівлі і промисловості Японії і корейську GS Energy.

Султан Ахмед Аль Джабер, міністр промисловості і передових технологій ОАЕ і керуючий директор ADNOC заявив: «Це важлива віха у розвитку нашого бізнесу синього водню і аміаку, заснованого на сильній позиції ОАЕ як виробника конкурентоспроможного природного газу з низьким вмістом вуглецю і на нашому лідерстві в області уловлювання та підземного зберігання вуглецю ».

Раніше в травні в Омані був оголошений водневий (зелений) мега-проект потужністю 25 ГВт, а в Дубаї (ОАЕ) ввели в експлуатацію перший на Близькому Сході (пілотний) об'єкт з виробництва зеленого водню за допомогою сонячної енергії.

Нафтові монархії активно готуються до експорту низьковуглецевого водню / аміаку. На ринку буде тісно.

green-ammonia-uae

https://www.adnoc.ae/en/news-and-media/press-releases/2021/adnoc-to-build-world-scale-blue-ammonia-project

https://renen.ru/v-oae-obyavleny-gigantskie-proekty-po-proizvodstvu-zelenogo-i-sinego-ammiaka/

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com