Новини
В Полтавській політехніці встановили бурову установку KREMCO К-750 для навчання студентів

1 KREMCO К-750

На території Національного університету Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрито багатофункціональний навчальний буровий майданчик на якому тепер буде функціонувати навчальна стендова мобільна бурова установка KREMCO К-750, унікальна, єдина в Україні!
На території університету пробурена 14-метрова свердловина (а потужність установки дозволяє забуритись на 2500 метрів!), а над 35-метровою щоглою гордо майорить український прапор!
Приведена в дію мобільна бурова установка має шасі на 6 вісей, щоглу з кронблоком, бурову лебідку, два приводні дизельних двигуни, трансмісію, гакоблок, талеву оснастку, основу бурової установки. Максимальна вантажопідйомність установки – 143 тони, номінальна вантажопідйомність – 110 тон.
Історична подія відбулась у рамках ювілейного – X Міжнародного галузевого форуму «Енергетична безпека – головний пріоритет розвитку нафтогазової галузі України».

KREMCO К-750

В урочистій церемонії відкриття унікального бурового майданчика взяли участь генеральний директор ТОВ «НТП «Бурова техніка», академік Української нафтогазової академії, голова Наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат технічних наук і почесний професор Полтавської політехніки Віталій Вітрик і народний депутат України, член Наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрій Боблях, які символічним перерізанням стрічки започаткували нову сторінку в сучасній історії одного з кращих класичних університетів країни.
Від ідеї до успішної реалізації проєкту пройшло лише декілька місяців – у березні 2023 року, за зверненням університету, між компанією «Полтавська бурова компанія» та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» було укладено договір, яким передбачалася безкоштовна благодійна передача університету бурової установки для навчальної та практичної підготовки студентів на полігоні Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки.

3 KREMCO К-750

У травні 2023 року «Полтавською буровою компанією» було надано основне технологічне обладнання мобільної бурової установки KREMCO К-750, наразі розташованої на території нашого навчально-наукового полігону нафти і газу, а вже в серпні 2023 року було передано на баланс університету мобільну бурову установку KREMCO К-750, ринкова вартість нової складає близько 1 млн доларів.
До реалізації мегапроєкту з облаштування бурового майданчику долучилася компанія «НТП «Бурова техніка» – працівники компанії «НТП «Бурова техніка» у найкоротші терміни виконали навчально-робочий проєкт на монтаж навчальної стендової мобільної бурової установки KREMCO К-750.
Державним підприємством «Карпатський експертно-технічний центр Держпраці» (підприємство має державний статус спеціалізованого експертно технічного центру з експертної підтримки державного нагляду в нафтогазовидобуваній галузі України) розроблений і затверджений Висновок експертизи щодо відповідності проектної документації вимогам законів та інших нормативно-правових актів з питань охорони праці «Навчально-робочий проєкт на монтаж навчальної стендової мобільної бурової установки KREMCO К-750 на території Національного університету Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

KREMCO К-750

Компанією «Полтавська бурова компанія» завершено монтажні та пуско-налагоджувальні роботи.
А найважливіше, що на усіх етапах облаштування стендової мобільної бурової установки у межах виробничої практики активно залучалися студенти другого, третього та четвертого курсів Навчально-наукового інституту нафти і газу.‼️
Це унікальний практичний досвід, який запамʼятається на все життя!‼️
Під особистим керівництвом директора Навчально-виробничого центру Полтавської політехніки, заслуженого працівника промисловості України – Петра Сергійовича Голуба та директора Навчально-наукового інституту нафти і газу, доктора технічних наук, професора Богдана Олеговича Коробка 317 студентів спеціальностей «Нафтогазова інженерія та технології», «Гірництво. Буріння свердловин», «Науки про землю. Геологія нафти і газу» виконували роботи з облаштування бурової установки!
Активну участь також взяли представники студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) Полтавської політехніки та її очільник – аспірант Андрій Бучинський.

2 KREMCO К-750

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com