Новини
В межах Європейської Бізнес Асоціації пропонують створити Комітет з надрокористування

Члени комітету матимуть змогу лобіювати реформи та пропонувати законодавчі ініціативи в галузі надрокористування, а також отримати юридичну підтримку та партнерство.

Презентація концепції Комітету з надрокористування днями відбулася в офісі Європейської Бізнес Асоціації. До нього зможуть долучитися компанії-члени Асоціації, які працюють в галузі надрокористування або тільки зацікавлені інвестувати в надра. Створення окремого комітету в межах Європейської Бізнес Асоціації ініціювала Геологічна інвестиційна група, яка займається геологічно-юридичним консалтингом.   

«Як член Європейської Бізнес Асоціації ми виступили з ініціативою створення окремого Комітету з надрокористування, бо у своїй роботі зіштовхуємося з реальними проблемами і потребами бізнесу. Серед таких викликів — непрогнозовані зміни в законодавстві, які профільні відомства ніяк не обговорюють з ринком, відсутність єдиних і стабільних правил, архаїчне правове регулювання інституту угод про розподіл продукції, втручання у сферу надрокористування непрофільних органів державної влади та інші», — прокоментувала Ірина Супрун, засновниця та керівниця Геологічної інвестиційної групи.

Зокрема серед важливих законодавчих ініціатив, до обговорення яких не долучають стейкхолдерів та представників бізнесу в галузі надрокористування, — Рішення РНБО «Про стимулювання пошуку, видобутку та забезпечення копалин, які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави», проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами», проєкт Кодексу України про надра та низка інших.

«Об’єднання в окремий Комітет з надрокористування в межах Європейської Бізнес Асоціації дасть можливість компаніям, які працюють у галузі користування надрами, відстоювати спільні інтереси, стати тією командою, чию думку чують і враховують», — підкреслила Ірина Супрун.

Зараз Геологічна інвестиційна група працює над розробкою стратегії Комітету з надрокористування. Серед завдань Комітету, які окреслила компанія, — налагодження діалогу між усіма надрокористувачами та органами державної влади, лобіювання якісних реформ, ініціювання законодавчих ініціатив у галузі надрокористування, покращення інвестиційного клімату в галузі надрокористування, фахова юридична підтримка та партнерство для членів Комітету з надрокористування в межах Європейської Бізнес Асоціації.

Наступна зустріч-обговорення з потенційними учасниками Комітету з надрокористування запланована у березні.

Геологічна інвестиційна група займається комплексним геологічно-юридичним консалтингом та реалізує проєкти, які стосуються всіх корисних копалин.

Глобальна мета компанії — сприяти відродженню наукової і практичної геології України. Місія компанії — сформувати прозорий, зрозумілий, стабільний, екологічний, інвестиційно привабливий ринок надрокористування».

 

Фото: delo.ua

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com