Новини
Відбувся другий раунд нафтогазових онлайн-аукціонів

Сьогодні, 2 травня 2019 року, в ході нафтогазових онлайн-аукціонів було реалізовано шість нафтогазових ліцензій з семи запропонованих. Загальна сума продажу 6 об’єктів перевищила початкову вартість лотів майже вдвічі та становила 92 млн. грн. Усі лоти були придбані через ТБ "Українська енергетична біржа", яка акредитована на ProZorro.Продажі.

П’ять з шести ділянок придбало АТ «Укргазвидобування».

«Введення в українську бізнес практику електронного аукціону - це суттєвий крок вперед для країни. Плюси анонімності, ефективність процесу торгів - все це вже здійснені факти, які заспокоїли багатьох скептиків. Я задоволений, що ми працюємо через площадку Української Енергетичної Біржі - професійна підтримка і надійність майданчика для нас є ключовими факторами. Сподіваюся і в майбутньому не знизимо рівень якості нашої співпраці і будемо плідно працювати», - зазначив Алдас Балтутіс Директор з розвитку бізнесу АТ «Укргазвидобування»

 

Серед лотів були наступні:

-       Північно-Єфремівська площа (Харківська обл.) – 50 млн грн. Ціна збільшилася на 38 млн грн в порівнянні зі стартовою. Перемогу здобуло АТ «Укргазвидобування».

-       Добренська площа (Харківська обл.) – 6,35 млн грн. Ціна зросла на 50 тис. грн порівняно зі стартовою. Спецдозвіл отримало АТ «Укргазвидобування».

-       Ополонівська-1 площа (Чернігівська обл.) – 6,45 млн грн. Ціна зросла на 50 тис. грн від стартової. Перемогло АТ «Укргазвидобування».

-       Ополонівська-2 площа (Чернігівська обл.) – торги не відбулися через недостатню кількість учасників.

-       Калюжна-1 площа (Сумська обл.) – 7,7 млн грн. Ціна зросла на 50 тис. грн порівняно зі стартовою. Перемога за АТ «Укргазвидобування».

-       Дрогобицька площа (Львівська обл.) – 15,73 млн грн. Ціна зросла на 200 тис. грн від стартової.  Перемогла «Єдина нафтогазова компанія».

-       Кадобнянська площа (Івано-Франківська обл.) –  6,05 млн грн. Ціна збільшилася на 4,5 млн грн від стартової. Перемогло АТ «Укргазвидобування».

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах, зазначив: «Проведення електронних торгів на нафтогазові ділянки є великим успіхом у реформуванні індустрії. Сьогодні аукціони відбулися по шести ділянках із запропонованих семи, що свідчить про зацікавленість інвесторів в нових площах.  Як і під час перших березневих торгів, другий раунд пройшов за участі лише українських видобувників. Ми очікуємо на посилення конкуренції у майбутніх онлайн-аукціонах та конкурсах УРП за рахунок участі й іноземних компаній. Сподіваємося, що процес визначення переможця конкурсу відбуватиметься, як і в електронних торгах, максимально прозоро та з рівним доступом усіх бажаючих». 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com