Новини
Газова рента буде розраховуватись з прив'язкою до внутрішніх цін

⚡Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 19-25.09.2022

photo_2022-09-25_14-01-54

Газова рента буде розраховуватись з прив'язкою до внутрішніх цін
Верховна Рада України ухвалила законопроект №7732 про внесення зміни до розрахунку рентної плати за користування надрами для видобутку природного газу.
Згідно з результатами голосування на сайті Ради, у першому читанні законопроєкт підтримали 264 депутати, загалом – 268, передає "Інтерфакс-Україна".
Раніше з розрахунку ренти з 1 серпня 2022 року і до повного скасування заборони на здійснення експорту українського газу пропонувалось прибрати середньоарифметичне значення митної вартості імпорту та котирувань на нідерландському газовому хабі ТТF. Замість цього розрахунок здійснюватиметься на підставі максимального показника однієї з величин:
- середньозважена ціна у договорах НАК "Нафтогаз України", укладених у рамках закупівлі природного газу власного видобутку на організованих товарних ринках;
- середньозважена ціна продажу природного газу за результатами торгів на організованих товарних ринках без урахування НАК та її "дочок";
- середнє арифметичне значення середньої ціни UA VTP Gas price на наступний місяць.

Павла Юзефа Станчака призначено т. в.о. генерального директора Оператора ГТС України
21 вересня 2022 р. наглядова рада АТ «Магістральні газопроводи України» поклала повноваження тимчасово виконуючого обов’язки (т.в.о.) генерального директора ТОВ «Оператор ГТС України» (ОГТСУ) на Павла Юзефа Станчака, який раніше обіймав посаду заступника генерального директора ОГТСУ з розвитку та трансформації. Він замістив на посаді Сергія Макогона, повноваження якого були припинені рішенням наглядової ради АТ «МГУ» від 16 вересня 2022 року .

Рада має намір приєднати АТ "МГУ" до ТОВ "Оператор ГТС України"
Запропонована депутатами процедура приєднання передбачає припинення дії АТ "МГУ" з переданням ним згідно з передавальним актом усього майна, всіх прав та обов’язків до ТОВ "Оператор ГТС України". При цьому право власності на 100%-у частку у статутному капіталі ТОВ "Оператор ГТС України" має перейти до держави.
Після завершення приєднання у ТОВ "Оператор ГТС України" має діяти наглядова рада у кількості та у складі членів наглядової ради АТ "МГУ".

 

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/sglg/index.html

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/19K5vsvycvpFPR0x0XwPvuLb2_n3rYiDj/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/aUFSy_34c0U

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com