Новини
ДТЕК Нафтогаз повністю оцифрував свої базові родовища

Цифрові двійники ДТЕК Нафтогаз

ДТЕК Нафтогаз не зупиняв цифровізацію бізнесу навіть під час війни. Упродовж минулого року фахівці компанії масштабували проєкт інтегрованого моделювання розробки родовищ. Тепер інтегрована система цифрових двійників повністю охоплює всі базові родовища бізнесу.

ДТЕК Нафтогаз вперше в Україні впровадив інтегровану систему цифрових двійників родовищ восени 2021 року. Відтоді компанія працювала над удосконаленням моделі та додаванням до неї нових об’єктів. У 2022 році система повністю охопила всі базові родовища.

Інтегрована система передбачає об'єднання окремих моделей пластів, свердловин, систем трубопроводів та підготовки вуглеводневої продукції в єдине програмне середовище. Це дозволяє комплексно планувати розробку, управляти родовищем та приймати рішення з урахуванням взаємовпливу підземної та надземної частин. Завдяки такому цифровому рішенню, над одним цифровим двійником свердловини можуть одночасно працювати фахівці, які відповідають за різні етапи моделювання та розділені територіально. Крім того, реалізована технологія скорочує час розрахунку, збільшує достовірність моделювання та підвищує рівень інформаційної безпеки.

ДТЕК Нафтогаз планує й надалі розвивати проєкт і включити в систему інтегровані моделі нових активів компанії.

 

ДОВІДКА

Група ДТЕК  (DTEK Group) – лідер і найбільший приватний інвестор в енергетичний сектор України.

Компанії Групи ДТЕК займаються видобутком вугілля та природного газу, виробництвом електроенергії на вітрових, сонячних та теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на місцевому та міжнародному ринках, розподіляють та постачають електричну енергію споживачам, надають енергоефективні послуги клієнтам, розвивають мережі високошвидкісних зарядних станцій.

Відповідно до Нової Стратегії 2030, Група ДТЕК прагне трансформуватися в більш ефективний, екологічно чистий і технологічний бізнес, керуючись принципами ESG.

Мета ДТЕК – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

У компанії працює майже 60 тис. співробітників.

З початку повномасштабного російського вторгнення Група ДТЕК виділила близько 800 млн гривень на підтримку Збройних Сил України та гуманітарну допомогу. Компанія безкоштовно забезпечила електроенергією військових, лікарні та об’єкти критичної інфраструктури в Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях на майже 350 млн гривень.

Група ДТЕК відновила електропостачання для майже 7 мільйонів споживачів у регіонах, постраждалих від бойових дій росії.

100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.                                                        

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com