Новини
ДТЕК Нафтогаз придбав право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн

⚡ 49 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 28 листопада - 4 грудня 2022

photo_2022-12-04_12-31-13

ДТЕК Нафтогаз на відкритому аукціоні придбав право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн.
ДТЕК заплатить до державного бюджету 1,102 млрд грн за розробку Майорівської площі і 211 млн грн за розробку Бірківсько-Зіньківської площі. Обидві ділянки мають увійти в загальну модель розробки компанією газових родовищ Полтавського регіону.
ДТЕК давно вивчала можливість інвестицій в ці ділянки. Загалом вони очікуються на рівні декількох мільярдів гривень. Успішний розвиток родовищ на цих ділянках значно укріпить енергетичну незалежність України.
«Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання забезпечити Україну власним газом та стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС», – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.


Фахівці Укргазпромгеофізика вперше в Україні застосували нову технологію Tough Logging Conditions
Технологія називається TLC (Tough Logging Conditions), вона передбачає кріплення збірки з геофізичних приладів до бурового інструменту.
Зазвичай для проведення геофізичних досліджень під час буріння нових свердловин спеціальне обладнання спускають у свердловину на геофізичному кабелі. Проте, на одній з свердловин, зважаючи на складні технічні умови, такі роботи неможливо було виконати.
Тож фахівці, за допомогою TLC технології виконали геофізичні роботи у складних свердловинних умовах на глибині 4300 м. За результатами операції вдалося визначити продуктивні газові горизонти в новій свердловині.

Держгеонадра провели чергові електронні торги з продажу спеціальних дозволів на користування надрами
Найбільше зацікавлення викликала Площа Майорівська з покладами газу природного і конденсату, що в Полтавській області. За неї змагалося п’ять учасників. Під час торгів вартість продажу лота зросла на 2607%, порівняно з початковою, до 1,102 млрд грн. Переможцем визнано ТОВ «Нафтогаздія».
Бірківсько-Зіньківська площа з покладами газу природного і конденсату також розташована в Полтавській області. Ціна її продажу становить 211 млн грн, за початкової 54,456. Переможець − ТОВ «Нафтогазрегіон».
За Площу Рибницьку з покладами газу природного, що в Івано-Франківській області, АТ «Укргазвидобування» запропонувало найвищу ціну – 9,145 млн грн, що на 1,1% більше від початкової.

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн:  https://online.fliphtml5.com/ouprj/audc/

Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1l-i5n8bhKh_UFjQGpuflY7-JNU_D09W5/view?usp=share_link

Відео: https://youtu.be/8X-T3PJXOG8

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com