Новини
ДТЕК Нафтогаз розпочав найбільшу у своїй історії 3D-сейсміку

⚡⚡ 41 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 02-08.10.2023

41_Нафтогазовий_дайджест_02-08.10.2023

Друзі, традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.

✅ 17 жовтня відбудеться VII КИЇВСЬКА НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НЬЮФОЛК НКЦ: разом до енергонезалежності та стійкості! Тільки професійні спікери, тільки важливі теми і найбільш фахова дискусія. Станьте частиною команди змін! https://newfolkconferencekyiv.pulse.is/

--------------------

«ДТЕК Нафтогаз» розпочав найбільшу у своїй історії 3D-сейсміку
ДТЕК Нафтогаз розпочав масштабні 3D сейсмічні дослідження. Проєкт охоплює територію двох існуючих родовищ та однієї нової ділянки.
Це найбільший проєкт із сейсморозвідки в історії компанії. Загальна площа досліджень складає майже 1 тис. км2. Результати обробки нових сейсмічних даних дозволять ДТЕК Нафтогаз підвищити ефективність розробки вуглеводнів та збільшити видобуток на діючих родовищах та виявити нові поклади вуглеводнів.
«Ми змістили фокус із утримання видобутку на виснажених запасах у бік пошуку нових перспективних потужностей та освоєння нових площ. Це дозволить нам повернутися до зростання видобутку в середньостроковій перспективі», – заявляють геологи компанії.


«Укрнафта» починає буріння бічного стовбуру свердловини на Чернігівщині
Фахівці компанії розпочинають підготовку до буріння на глибині 1450 метрів бічного стовбура на Гнідинцівському родовищі. Це дозволить дати свердловині друге життя та дістатися до нових запасів в зоні, де ще не проходив видобуток. Про це повідомив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
За його словами, роботи виконуватиме бурова бригада компанії, на власному верстаті – такому ж, як бурив свердловину №105 на Львівщині.
«Фактично, ми споруджуємо нову свердловину, але пускаємо ресурс старим руслом, що допомагає більш ефективно використовувати наявний фонд для досягнення більшого ефекту», - зазначив він.

Відтерміновано плату за нейтральність балансування
У пʼятницю на засіданні НКРЕКП ухвалила рішення відтермінувати на один газовий рік обов’язковий етап впровадження плати за нейтральність балансування. Відповідні зміни внесено до Кодексу газотранспортної системи.
Ухвалена Постанова передбачає, що перший етап запровадження плати за нейтральність балансування продовжено на 2023/2024 газовий рік і він, як і в попередні роки, матиме виключно інформативний характер без стягнення та виплат. На цьому етапі передбачається можливість моніторингу розрахунку плати за нейтральність відповідно до вимог, визначених Кодексом ГТС.

Детальніше за посиланням:

◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/yzzf/

◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1oowOyoxoZSevdxE0ZVZ7aUMIdcxeqSbS/view?usp=drive_link

◾ Відео: https://youtu.be/YUrAPG34UWc

 

Гугл-шаблон Київ 2023

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com