Новини
Дітей у 35-ти територіальних громадах навчать безпеці на дорогах

20230323_Photo_NaftogazUGV_CSR

 

АТ «Укргазвидобування» спільно з Інститутом партнерства та сталого розвитку і ювенальною превенцією Національної поліції розпочинають соціальний проект – «Безпека в дії». В його межах понад 8000 дітей у 35-ти територіальних громадах України навчать як безпечніше поводити себе у темний час доби.

Основна частина проекту – це освітні лекції для школярів 1-3 класів від працівників ювенальної превенції Національної поліції. Діти також отримають набори світлоповертальних елементів, завдяки яким їх буде краще видно на дорогах.

«Проект реалізовується за ініціативою Укргазвидобування у громадах, де наша компанія видобуває газ. У межах програми соціальної відповідальності ми дбаємо про те, щоб життя на цих територіях було якомога комфортним і безпечним. Через руйнування критичної інфраструктури і періодичні відключення світла підвищення безпеки діточок в умовах темряви стала одним з невідкладних питань. Спільно з Національною поліцією ми хочемо допомогти у його вирішенні, у першу чергу, зробивши акцент на освітній складовій», – зазначає Віталій Чудак, начальник департаменту земельних відносин та взаємодії з громадами Укргазвидобування.

«Серед пріоритетних напрямів роботи Національної поліції України є безпека дітей та дорослих, тому ми приєдналися до проекту "Безпека в дії". Адже, задля безпеки пішоходів ювенальними поліцейськими постійно проводяться профілактичні уроки, бесіди, флешмоби щодо неухильного дотримання правил дорожнього руху та нагадування про важливість носіння світлоповідбиваючих елементів. Також проводяться майстер-класи для дітей з виготовлення світлоповертальних брелоків під час яких поліцейські розповідають про важливість їх використання», – коментує Василь Богдан, начальник Управління ювенальної превенції.

«Це вже не перший проект, який ми проводимо спільно з компанією Укргазвидобування. Наша організація, працюючи з громадами, завжди ставить собі за завдання сприяти створенню спроможних громад в Україні. Безпека – основа добробуту та розвитку громад. За останні пів року особливо загострилась проблема дорожньо-транспортних пригод в темний час доби, коли діти повертались зі школи, а ліхтарі на вулицях не горіли. Проект "Безпека в дії" створено з метою посилення безпеки та подальшого розвитку громад. Тисячі дітей громад ознайомляться з основними правилами безпеки на дорозі та отримають світловідбиваючі браслети, що буде суттєвим вкладом в особисту безпеку дітей і безпеку дорожнього руху загалом», – зазначила Дар'я Мустафіна, директорка Громадської організації «Інститут партнерства та сталого розвитку».

У 2021 році Укргазвидобування профінансувало 180 соціально-інфраструктурних регіональних проектів на понад 34 млн грн, зокрема, надала гранти громадам на обладнання шкіл, амбулаторій, майданчиків для спорту і активного відпочинку тощо. У 2022 році Укргазвидобування спрямувала свої зусилля на допомогу Збройним силам України, загальна сума допомоги сягнула близько 870 млн грн.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com