Новини
За необхідності Chevron може швидко відновити видобуток на Саудівсько-Кувейтському нафтовому родовищі - генеральний директор

EF1E8D96-C433-4FE2-9D6F-ED0922561EB8_w1200_r1

ХЬЮСТОН (Bloomberg) - Chevron може почати видобуток нафти «відносно швидко» в так званій зоні розділу між Саудівською Аравією і Кувейтом, якщо цього вимагатимуть обидві країни, заявив генеральний директор Майк Вірт в інтерв'ю CNBC.

Обсяг видобутку в цій зоні може досягати до 500 000 барелів на добу, проте вона була закрита щонайменше на чотири роки через суперечку між двома країнами.

Ключові моменти
• Зона розділу, або ЗР, є одним з декількох недіючих родовищ в рамках ОПЕК, експлуатацію яких можна було б відновити, щоб заповнити пробіл в світових поставках нафти, сказав Вірт після падіння обсягів видобутку нафти в результаті атаки на нафтові об'єкти в Саудівській Аравії.
• У липні офіційні представники Кувейту заявили, що країна веде переговори з Саудівською Аравією про відновлення видобутку на родовищі.
• Обидві сторони узгодили основні моменти, залишилися відкритими тільки технічні питання, повідомило джерело, знайоме з предметом дискусій.
• Президент Трамп робить «абсолютно правильні речі», санкціонуючи випуск нафти із стратегічного нафтового запасу США, сказав Вірт.
• Поки що рано оцінювати довгостроковий вплив на ціни на нафту, однак ці події демонструють реальність геополітичних ризиків, сказав він. Американські виробники сланцю не зможуть відразу збільшити видобуток, щоб заповнити пробіл, додав Вірт. «Неможливо просто клацнути вимикачем».

https://www.worldoil.com/news/2019/9/17/chevron-can-resume-saudi-kuwait-oilfield-quickly-if-needed-ceo?utm_source=hootsuite&utm_medium=&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com