Новини
За повідомленням Petrobras, переговори між Росією, Саудівською Аравією і США не вплинуть на ціни на нафту

chemical-box-1

Результати недавніх переговорів за участю лідерів найбільших нафтовидобувних країн і Сполучених Штатів не вплинуть на ціни на нафту, які впали в результаті зниження попиту, заявив в четвер увечері глава бразильської Petrobras.


Під час онлайн-заходу, організованого бразильською брокерською компанією XP, генеральний директор Petrobras Роберто Кастелло Бранко заявив, що розбіжності між Росією, яка не входить в ОПЕК, і фактичним лідером групи Саудівською Аравією показав, що Організація країн-експортерів нафти не має середньо- або довгострокової ціноутворюючої здатності.

«Я щиро вважаю, що суперечки між Росією і Саудівською Аравією - незважаючи на те, що ринки позитивно відреагували на новини про втручання президента Трампа - більше неактуальні в світлі масштабів (коронавірусної) кризи», - сказав Кастелло Бранко.


«Ціни на нафту низькі, тому що знизився світовий попит».
Коментарі Кастелло Бранко можуть спростувати припущення, що Бразилія планує укласти угоду з нафтовидобувними країнами щодо стабілізації ринку нафти. Проте чиновники Міністерства енергетики Бразилії зберігають мовчання з приводу будь-яких можливих переговорів.


Представники Petrobras і урядовці говорять, що діяльність компанії здійснюється без будь-якого політичного втручання, хоча, як відомо, компанія є найбільшим акціонером PetroleoBrasileiro SA. Відомо, що представники уряду і компанії часто спілкуються.


Ціни на сиру нафту впали на початку березня, коли переговори між Росією і Саудівською Аравією зазнали фіаско. З тих пір попит сильно впав, оскільки економіка багатьох країн зупинилася на тлі зусиль по боротьбі з глобальним спалахом коронавірусу.


У четвер ціни на нафту марки Brent і індекс WTI в США зросли більш ніж на 20% після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що виступить посередником в угоді між Росією і Саудівською Аравією щодо скорочення поставок. Однак деталі потенційної угоди не розголошуються. Офіційні представники інших нафтовидобувних країн, в тому числі Мексики, заявили про готовність до багатосторонніх переговорів щодо стабілізації цін на нафту.


Кастелло Бранко також прокоментував недавній крок Petrobras щодо скорочення видобутку на 200 000 барелів у день. Якби компанія не стримувала видобуток, їй довелося б зафрахтувати суди для зберігання нафти через відсутність попиту, сказав він.


https://business.financialpost.com/pmn/business-pmn/petrobras-says-talks-among-russia-saudi-arabia-u-s-irrelevant-for-oil-prices

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com