Новини
Кабінет міністрів України призначив нових членів правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

Naftogaz-1

Кабінет міністрів України призначив нових членів правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».Відповідно до рішення Кабінету міністрів, новими членами правління призначено Маврікія Калугіна, Олену Бойченко, Романа Чумака та Владислава Воловика. Нове правління НАК об’єднує досвідчених галузевих фахівців з міжнародним та українським досвідом.

Нове правління Нафтогазу має збалансований склад з точки зору фаховості, міжнародного та українського досвіду його членів. Важливо відзначити, що вперше за всю історію Нафтогазу до складу правління увійшов справжній фахівець з видобутку нафти та газу з профільною міжнародною освітою та виробничим досвідом як за кордоном, так і в Україні.

Нові члени правління призначені до моменту, поки обрана на відкритому конкурсі нова професійна наглядова рада НАК «Нафтогаз України» обере правління Компанії відповідно до передбачених практикою OECD процедур.

Щодо попереднього складу правління, то наглядова рада Компанії на своєму засіданні 20 вересня 2021 року припинила повноваження Отто Ватерландера та Пітера Ван Дріла. Важливо відзначити, що таке рішення було прийняте без відповідного подання з боку голови правління Компанії або поданих у встановленому порядку заяв на звільнення з боку Отто Ватерландера та Пітера Ван Дріла. Повноваження Сергія Переломи та Ярослава Теклюка як членів правління були припинені Кабінетом міністрів України за поданням з боку голови правління Компанії.

Довідка


Маврікій Калугін
Маврікій Калугін володіє беззаперечним професіоналізмом та двадцятирічним досвідом роботи в нафтогазовій галузі, зокрема у сфері управління видобувними та сервісними компаніями, розробці нових родовищ та оптимізації виробництва. Він займав керівні посади в таких компаніях, як Petrofac, Cairn India, BP, TNK-BP та Arco Oil&Gas. До приходу в Нафтогаз Маврікій Калугін впродовж п’яти років працював у ПАТ «Укрнафта» на позиціях, зокрема, заступника голови правління, виконавчого віце-президента з видобутку та переробки. Нові підходи, запропоновані ним, допомогли «Укрнафті» стабілізувати видобуток вуглеводнів попри невеликі обсяги інвестиційної програми. Впродовж 2019 року, коли наглядову раду ПАТ «Укрнафта» очолював Юрій Вітренко, було суттєво збільшено видобуток природного газу та нафти.
Пан Калугін здобув освіту інженера в галузі хімії, що включає нафто- та газовидобуток, в університеті Айдахо (США). Він є громадянином США.

Олена Бойченко
Пані Бойченко є директором з управління персоналом та соціальної політики НАК «Нафтогаз України». Вона має шістнадцятирічний досвід у сфері управління персоналом. До приєднання до команди НАК, вона обіймала посаду директора консалтингового напрямку Human Capital Advisory Services у компанії Deloitte Ukraine та консультувала міжнародні й українські компанії з різних галузей. Під час роботи в компаніях «великої четвірки» впровадила низку масштабних проектів у сфері трансформації функцій управління персоналом.
Олена Бойченко має ступінь магістра економічної теорії Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Вона стане першою жінкою-членом правління НАК за останні 15 років і другою в історії правління компанії загалом.

Роман Чумак
Роман Чумак працює у НАК «Нафтогаз України» майже двадцять років і наразі обіймає посаду голови казначейських операцій – начальника казначейського департаменту.
Він має успішний досвід побудови взаємовідносин Нафтогазу як найбільшої компанії країни з банками та іншими фінансовими установами, вирішення масштабних фінансових задач. Вищу освіту пан Чумак здобув у Київському державному торговельно-економічному університеті.


Владислав Воловик
Владислав є фаховим юристом. Він обіймав посаду радника голови правління НАК «Нафтогаз України». Раніше пан Воловик працював на посаді заступника директора дочірньої компанії «Газ України», очолював філію Нафтогазу «Центр метрології та газорозподільчих систем», вів наукову та викладацьку діяльність в галузі права.
Пан Воловик має ступінь магістра Київського інституту права Національної академії наук України та ступінь кандидата юридичних наук.

https://www.naftogaz.com/WWW/3/NAKWEB.NSF/0/388F515D2D22084FC225875E003A42F8?OpenDocument&year=2021&month=09&nt=%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8&

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com