Новини
Канада вводить більш суворі екологічні правила для фондів підтримки нафтових родовищ

duvernay-rig-floor-image-encana-crop

Оттава (Bloomberg) - План Канади направити 1,2 мільярда доларів на очистку покинутих нафтових свердловин країни пов'язаний з введенням більш жорстких екологічних правил для багатої енергією провінції Альберта.


Згідно з джерелом, знайомим з цим питанням, провінція, що володіє більшою частиною нафтових запасів країни, погодилася посилити правила і заходи для запобігання простоювання занедбаних свердловин в майбутньому.
Прем'єр-міністр Джастін Трюдо анонсував в п'ятницю план вартістю 1,7 млрд. канадських доларів і представив його як спосіб забезпечити робочі місця для нафтовиків, які стикаються зі звільненнями, оскільки низькі ціни на нафту спонукають виробників скорочувати обсяги бурових робіт. Прем'єр-міністр Альберти Джейсон Кенні і екологічні групи підтримали цей захід.
«У кінцевому рахунку, рішення цієї проблеми полягає не в тому, щоб продовжувати витрачати гроші на очищення занедбаних свердловин, - заявив в інтерв'ю національний директор з питань політики та стратегії Інституту Пембина Джош МакНаб. - Рішення полягає в розробці політики і нормативних актів, які, в першу чергу, не дозволять цим свердловинах простоювати».
Згідно з новими правилами, нафтогазові компанії повинні будуть надати забезпечення, щоб гарантувати, що вони можуть оплатити майбутнє очищення своїх свердловин, сказав представник Інституту Ніккі Вей.
З тих пір, як світові ціни на нафту впали в 2014 році, в Канаді спостерігається зростання числа свердловин, що належать неіснуючим компаніям, які не можуть заплатити за їх очищення. Так звані незаглушені свердловини представляють безліч екологічних небезпек, включаючи витоки газу і ризики для джерел води.
За даними Orphan Well Association, що фінансується галуззю, Альберта мала 2983 незаглушені свердловини станом на 15 квітня. За даними групи, в провінції також є 3844 сегмента трубопроводів і 283 інших об'єкти, які вимагають виведення з експлуатації.
Уряду Альберти буде надано фінансування на суму до 1 млрд. канадських доларів, Саскачевану - 400 млн. канадських доларів, Британській Колумбії - 120 млн. канадських доларів, Orphan Well Association - 200 млн. канадських доларів. Група також отримала кредит в розмірі 100 мільйонів канадських доларів від уряду Альберти на початку цього року.
«Ми закликаємо уряд Трюдо допомогти людям, а не винуватцям забруднень, і сьогоднішнє оголошення є кроком в цьому напрямку», - заявив в своїй заяві старший енергетичний стратег Greenpeace Canada Кейт Стюарт.

https://www.worldoil.com/news/2020/4/17/canada-attaches-stricter-environmental-rules-to-oilfield-support-funds

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com