Новини
Компанія EQT встановила амбіційні цілі по досягненню нульових викидів для своїх операцій із природним газом

offshore-oil-rig-workers

EQT. Corp., найбільша в Америці бурова компанія з видобутку природного газу, поставила перед собою завдання зменшити викиди від власних операцій та використання енергії всього за чотири роки. Складніше буде боротися із забрудненням повітря, що здійснюється споживачами, компанія розглядає шляхи вирішення цієї проблеми.

Компанія прагне досягти нульових викидів парникових газів від власної діяльності та енергії, яку вона споживає, до 2025 року, повідомляє EQT у вівторок у своєму звіті про охорону навколишнього середовища та вирішення соціальних питань за 2020 рік. За даними дослідницької фірми Rystad Energy, видобуток газу, як правило, менш вуглецевоємний, ніж видобуток нафти, що дає видобувникам газу, таким як EQT, перевагу у досягненні цілі нульових викидів.

Але плани компанії по досягненню нульових викидів не розповсюджуються на викиди, що генеруються споживачами, такими як електростанції, які використовують газ, який видобуває компанія. У випадку з EQT викиди, що генеруються споживачами, майже в 140 разів більші, ніж викиди, пов'язані з виробничою діяльністю компанії.
EQT активізує зусилля з покращення свого екологічного іміджу, оскільки природний газ перебуває під посиленим контролем на тлі занепокоєння щодо зміни клімату. Газ горить чистіше, ніж нафта та вугілля, але метан, що попадає в атмосферу, є набагато потужнішим парниковим газом, ніж вуглекислий газ. Інвестори закликали виробників нафти і газу, таких як Exxon Mobil Corp., вжити заходів для зменшення викидів.

З метою досягнення нульових викидів компанія EQT перейшла на електричне обладнання для фрекінгу та, серед інших ініціатив, обмежила викиди в атмосферу та спалення газу. Компанія заявила, що сприятиме зменшенню викидів газовою промисловістю шляхом застосування своїх екологічних цілей до активів, які вона купує. Компанія також хоче створити систему компенсації викидів вуглецю або кредитів, які дозволять компаніям платити комусь іншому, наприклад EQT, за скорочення викидів в інших місцях.
https://www.worldoil.com/news/2021/6/30/eqt-sets-ambitious-net-zero-goals-for-its-natural-gas-operations

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com