Новини
Компанія Petrobras підписала контракт вартістю 2,3 мільярди доларів на закупівлю плавучих нафтокомплексів з компаніями Saipem та DSME

P-77-in-Buzios-field-Source-Petrobras-1024x582

Бразильський нафтогазовий гігант Petrobras підписав контракт із спільним підприємством, утвореним Saipem і DSME, на суму 2,3 млрд. доларів на поставку P-79, восьмого блоку, який буде встановлений на родовищі Búzios.


Плавуча установка, яка виробляє, зберігає та перекачує нафту, здатна переробляти 180 000 барелів нафти на добу та 7,2 мільйона кубічних метрів газу на день. Поставка запланована на 2025 рік, повідомила компанія у п'ятницю.
Поставка матиме місце на підставі контракту з проектування, матеріально-технічного забезпечення та будівництва, а також стратегії Petrobras щодо розвитку нових проектів для власних платформ.
Проект передбачає під'єднання 14 свердловин до плавучої установки, 8 з яких видобувають нафту, а інші 6 - закачують нафту за допомогою підводної інфраструктури, що складається з жорстких трубопроводів для видобутку та закачування нафти та гнучких розвідних трубопроводів.
В окремій заяві в п’ятницю італійська Saipem підтвердила підписання контракту, додавши, що частка компанії склала приблизно 1,3 мільярда доларів.
Родовище Búzios, відкрите в 2010 році, є найбільшим глибоководним нафтовим родовищем у світі. До кінця десятиліття щоденний видобуток з родовища очікується на рівні понад 2 мільйони барелів нафтового еквівалента на день. З такими показниками родовище стане найефективнішим активом Petrobras.
В даний час на родовищі функціонують чотири платформи, на які припадає понад 20 відсотків загального виробництва Petrobras. П'ята, шоста та сьома платформи (Almirante Barroso, Almirante Tamandaré та P-78) знаходяться в стадії будівництва, а дев'ятий блок (P-80) є предметом переговорів щодо підписання контракту.
Компанія підписала лист про наміри з SBM Offshore щодо фрахтування та надання послуг для плавучої установки Almirante Tamandaré ще в лютому 2021 року.
Контракт на будівництво P-78 FPSO був підписаний з компанією Keppel у травні 2021 року.
Крім того, на початку травня Petrobras розпочала процес участі в торгах на дев'ятий блок, що працює на родовищі - P-80 FPSO. Подібно до плавучої платформи Almirante Tamandaré, P-80 стане найбільшою платформою з видобутку нафти в Бразилії та однією з найбільших у світі.

https://www.offshore-energy.biz/petrobras-orders-2-3-billion-fpso-from-saipem-and-koreas-dsme/?fbclid=IwAR1QWW9ttrW4SfKlHb4BRzumXfEvJ2AMs-RyhYs4e7ckeBPh0lvMNjH72to

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com