Новини
Українські ПСГ як частина європейського газового ринку. Перспективи та виклики

Перелома

Попри активні бойові дії в регіонах присутності, необхідність вибудовувати нові логістичні ланцюжки, переформатовувати роботу диспетчерських та підрозділів на місцях, Укртрансгаз - Оператор газосховищ України виконує і буде виконувати всі свої зобов’язання перед клієнтами та партнерами на 100%.
На цьому наголосив очільник Укртрансгазу Сергій Перелома, під час ІХ Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ, що днями пройшла у Львові.

Коротко про ключові думки, які було озвучено під час виступу.
На мережі підземних газосховищ України триває активна робота. Як згадав вище, війна внесла у наші виробничі та бізнес-процеси свої корективи, часу на прийняття рішень стало менше, а задач - більше: наші сервісні підприємства частково перепрофілювалися для задоволення потреб армії, до того ж ми ведемо активну фандрейзингову кампанію та вже залучили 4,5 мільйони гривень на допомогу нашим захисникам і захисницям.

Ми продовжуємо інвестувати у власну матеріально-технічну базу. Минулого року Оператор виконав Інвестиційну програму на рекордні 94%. І цьогоріч ми не плануємо зупинятися та вже реалізуємо ряд стратегічних проектів: до Перемоги мережа ПСГ України повинна підійти у найкращій своїй формі.

Окремо зупинився на актуальних законодавчих змінах. Так, на період дії воєнного стану українські газовидобувні компанії, які одразу закачують газ до ПСГ, тимчасово звільняються від сплати рентних платежів - до моменту відбору газу. Це важливе рішення, яке підтримує розвиток власного видобутку в Україні на час дії воєнного стану.

Наразі бачимо, що енергетичний ринок справляється з викликами, які ставить перед ним війна. Але маємо працювати і на перспективу. Наше майбутнє, безперечно, за повною і всеосяжною євроінтеграцією. Це стосується зокрема і мережі підземних газосховищ України. Наш потенціал відкриває абсолютно новий рівень можливостей і для України, і для європейських країн як наших потенційних партнерів. Зокрема, у питанні зберігання стратегічних запасів газу, про які вже не раз говорив.

І, звісно ж, війна не скасовує, а лише дещо коригує перехід на зелену енергетику. Тому маємо працювати і в цьому напрямку та продовжувати власні водневі проекти. Зараз триває науково-теоретична частина роботи, а вже ближче до чи після перемоги перейдемо і до практичних, польових випробувань зі зберігання водневих сумішей у ПСГ. За зеленою енергією наше майбутнє, тим більше у оновленій та непереможній Україні.

Переглянути запис доповіді можна на YouTube каналі NEWFOLK LLC: https://youtu.be/-P-ngeoLTGU

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у ФейсбукІнстаграм, та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com