Новини
Міністри Великобританії розглядають можливість введення заборони на нові дослідження в Північному морі

Faroe-rigs-768x499

Міністри Великобританії розглядають можливість введення заборони на надання нових ліцензій на розвідку нафти в Північному морі в рамках переходу від викопного палива. Цей крок може зачепити робочі місця та шотландську економіку, повідомляє Telegraph.

Великобританія розглядає варіанти припинення дії дозволів у 2040 році та введення тимчасового призупинення надання ліцензій, повідомляє газета. Але існує можливість, що зміни не відбудуться.

Мета Великобританії - досягнення нульових нульових викидів парникових газів до 2050 року, у зв’язку з чим країна постійно збільшує частку ВДЕ у структурі енергосистеми.
Видобуток нафти в Північному морі зменшився з початку століття у зв’язку з виснаженістю родовищ. Проте регіон має вирішальне значення для податкових надходжень Шотландії та створення робочих місць.

За даними Telegraph, близько 39% з 270 000 робочих місць у Великобританії, які підтримуються нафтовою промисловістю, розташовані у Шотландії.

Видання наголошує, що така заборона на нові дослідження в Північному морі викличе різку реакцію з боку Шотландії.

Це відбувається на фоні того, як соціал-демократичний уряд Данії оголосив про заборону розвідки своєї частини Північного моря ще в грудні.

Група активістів "Грінпіс" привітала цю новину з коментарем "так виглядає кліматичне лідерство", закликавши прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона взяти цю інформацію до відома напередодні конференції COP 26, яка відбудеться у Глазго в листопаді.

https://www.energyvoice.com/oilandgas/north-sea/306973/new-north-sea-exploration-ban/?fbclid=IwAR2GmH0yZM78-x6eO-iw5y_yDJE0nba41s1mvT7vJ4MeBwkxJd4K1KzLiHs

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com