Новини
НЕРУЙНІВНИЙ КОНТРОЛЬ ОБЛАДНАННЯ І БУРИЛЬНОГО ІНСТРУМЕНТУ- важливий елемент безаварійного та безпечного виконання бурових робіт

Сергій Щербина, начальник лабораторії з неруйнівного контролю ТОВ «Джерман тулз інспекшен»

№8 (51)_НГУ_СЕРПЕНЬ_UA_original-11_page-0001

Із збільшенням глибин видобутку вуглеводнів в нафтогазовій промисловості бурове обладнання та інструмент піддаються величезним навантаженням. Як наслідок ,під дією цих навантажень виникають дефекти основного металу,які можуть призвести до аварій на буровій. В свою чергу аварії можуть призвести до людських жертв,до забруднення навколишнього середовища, до простоїв та значних фінансових затрат.

Саме уникнення вище викладених ситуації і є основним завданням неруйнівного контролю.

Для виконання поставлених завдань лабораторії з неруйнівного контролю докладають максимум зусиль на впровадження нового обладнання,яке дає змогу проводити контроль на найвищому рівні. Звичайно одну з найважливіших ролей у проведенні робіт відіграє персонал та нормативна документація з НК. Спираючись на досвід нашої команди отриманий при проходженні сертифікації та практики в Німеччині (м Берлін), можу з впевненістю сказати, що навчання персоналу за системами ISO та SNT в поєднанні із застосуванням нормативної документації на проведення контролю від API , TH Hill , та ISO, дають можливість більш глобально розглянути та проводити роботи як у полі так і в лабораторних умовах.

Щодо стандартів на проведення контролю.
В порівнянні з ГОСТа–ми ( якими користувалися довгі часи) DS та API мають більш жорсткі критерії відбракування та вимоги щодо проведення контролю. Це дещо видозмінює поняття про якість послуг та стан обладнання. Та в міру цього останні 2-3 роки замовник наполягає на проведенні інспекції саме по європейським та американським нормативним документам, що свідчить про одне -

Ми впевнено крокуємо вперед для досягнення максимальних результатів.

Нашою лабораторією постійно здійснюється моніторинг зарубіжних ринків обладнання та інновацій . Дійсно українським компаніям є на що рівнятися та до чого прагнути в майбутньому щоб покращити ринок. Саме тому, при закупівлі нашого обладнання акцент був поставлений на таких виробників як:
1. HELLING
( Німеччина)
2. MR – Chemie
( Німеччина)
3. GAZ-Prüftechnik
( Німеччина)
4. OEM Inc. ( Канада)

В даний час ми підтримуємо впровадження та розвиток електромагнітної інспекції бурильної труби,яка являється одним із головних компонентів бурильної колони. Електромагнітна інспекція більш трудоємка операція , та в свою чергу надає детальну інформацію під час інспекції. Поєднання такої інспекції з магнітопорошковим контролем, який успішно застосовується в Україні, дасть змогу покращення результативності.

Саме впровадження інновацій ,підтримкою якості, проведенням інспекції з залученням зарубіжних стандартів, лабораторії з неруйнівного контролю досягнуть зменшенням до мінімуму аварійних ситуацій. До чого і прагнуть як замовники так і підрядні організації.

У підсумок можна сказати:

Для забезпечення безаварійного та безпечного виконання бурових робіт необхідно спільними зусиллям йти до мети.

Від сервісу неруйнівного контролю - дотримуватися всього вище озвученого.

Від замовників забезпечувати гідне зберігання та експлуатацію бурильного інструменту, дотримання строків проведення НК, підтримувати ознайомленість персоналу та його кваліфікації щодо безпечного поводження з обладнанням.

У номері
 
Інформери
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com