Новини
Нафтогаз та RWE уклали меморандум щодо розвитку водневих проєктів

8,1

НАК «Нафтогаз України» та німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading підписали меморандум про взаєморозуміння. Обидві компанії домовилися проаналізувати можливості взаємовигідної співпраці щодо створення повного ланцюга вартості «зеленого» водню та його похідних, таких як аміак, які виробляються в Україні.

Зокрема, йдеться про розвиток проектів з виробництва та зберігання зеленого водню та аміаку в Україні та їх імпорту до Німеччини.

Цей напрям особливо актуальний в контексті ініціативи H2Global, в межах якої німецький уряд анонсував плани підтримати імпорт до Німеччини зеленого водню, виготовленого за межами ЄС.

Крім того, Нафтогаз та RWE домовилися співпрацювати у вивченні комерційних можливостей для продажу українського зеленого водню на європейських ринках, зосередивши увагу на основних ринках RWE.

Партнери також розглянуть можливість спільної взаємодії щодо обміну знаннями та технічних аспектів розбудови ланцюга створення вартості зеленого водню.

З боку RWE Supply & Trading меморандум про взаєморозуміння підписав член правління Ульф Керстін, з боку Нафтогазу – голова правління Юрій Вітренко.

«Україна має великий потенціал для розвитку водневої економіки у співпраці з Німеччиною. І Нафтогаз як національна компанія готовий стати опорою для цього розвитку. Ми вважаємо зелений водень нашим стратегічним пріоритетом, і ми раді працювати над цим спільно з RWE, нашим надійним партнером в торгівлі і поставках природного газу», - прокоментував подію очільник Нафтогазу.

Ульф Керстін, член правління RWE Supply & Trading, зазначив: «Водень буде відігравати ключову роль для декарбонізації промисловості, оскільки не все можна електрифікувати за допомогою відновлюваної енергії. Як партнер галузі, RWE є частиною цього рішення. Ми дуже задоволені, що разом з Нафтогазом вивчатимемо можливості для майбутнього постачання зеленого водню з України».

Робочі групи двох компаній розпочнуть спільну роботу вже протягом найближчого місяця.

За словами Олексія Рябчина, радника голови правління НАК «Нафтогаз України» з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів, Нафтогаз готовий стати драйвером реалізації водневих проектів в Україні. Підписання меморандуму – це перший важливий крок на шляху до співпраці з німецькими партнерами в напрямку розвитку водневого бізнесу та нових зелених напрямків Нафтогазу.

Нагадаємо, співпраця між Україною і Німеччиною щодо зеленого водню була узгоджена між Президентом України Володимиром Зеленським та канцлером Німеччини Анґелою Меркель під час останньої зустрічі в Берліні у липні цього року.

https://www.naftogaz.com/www/3/nakweb.nsf/0/B7CD8B16D7BB5A76C2258739001ECA50?OpenDocument&year=2021&month=08&nt=%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8&

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com