Новини
Нафтогазовий дайджест 14-20 березня 2022

12_Нафтогазовий

До запровадження повного ембарго Європи на російські нафту та газ тимчасовим рішенням можуть стати escrow-рахунки – Юрій Вітренко
Санкції західних країн проти росії в енергетичному секторі запроваджувались із запізненням і недостатні для зупинення агресора. На цьому наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко під час брифінгу у львівському медіа-центрі.
За словами очільника Нафтогазу, компанія давно переконує європейських партнерів відмовитися від російських нафти та газу. «На жаль, Європа починає це робити із великим запізненням. Адже зараз злочинні дії російських військ становлять загрозу не лише внутрішньому постачанню в Україні, а й транзиту до країн ЄС», – підкреслив Юрій Вітренко.

На час воєнного стану Рада збільшила ренту на видобуток газу.
ВР схвалила законопроєкт, за яким рента на видобуток газу розраховуватиметься за підвищеною ставкою. Верховна Рада ухвалила закон про збільшення ренти на видобуток газу на час воєнного стану та надзвичайного стану (№7038-д). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.
"№7038-д - збільшення ренти на видобуток газу на час воєнного стану та надзвичайного стану", – зазначив нардеп у наведеному ним переліку ухвалених законопроєктів.
"Надприбуток, починаючи від $401/тис. куб. м, розраховуватиметься за підвищеною ставкою, яка для старих свердловин більша у 2,2 рази, для нових – утричі. Отже, рентабельність, закладена під час планування буріння, буде збережено для підприємств. Нинішні ставки вводилися у 2018 році, коли ціна газу не перевищувала $300/тис. куб.м", – пояснила заступниця міністра фінансів.

Укртрансгаз продовжує виготовлення засобів для ЗСУ та загонів Тероборони.
З моменту російського вторгнення усі підрозділи компанії активно долучилися до підтримки наших захисників.
За цей час споруджено 22 загородження для блокпостів, 932 пристрої для примусової зупинки автомобілів, 46 протитанкових загороджень типу «Їжак» та 59 печей-«буржуйок».
Всі ці засоби оперативно відправляються на фронт та населені пункти на півночі нашої держави та української столиці.
Продовжуємо допомагати й надалі!
Разом до перемоги!

Weatherford останньою з "великої четвірки" нафтосервісних компаній зупиняє інвестиції в РФ
Напередодні три компанії з "великої четвірки" Halliburton та Schlumberger і Baker Hughes заявили про дії, зумовлені війною Росії проти України. Halliburton повністю припиняє діяльність в РФ, а Schlumberger і Baker Hughes припиняють інвестиції.

 

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/naqw/#p=1

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1WwJ6AHiCxEo2oOmsq9opXtj5Z1KHejRe/view

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=47fGhcLe4S4&feature=youtu.be

 

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com