Новини
Нафтогазовий дайджест 21-27 березня 2022

13 нафта

Нафтогаз, Укренерго та ДТЕК закликали міжнародні компанії енергетичного сектору припинити співпрацю з росією
Відповідний лист, оприлюднений 22 березня, підписали голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко, голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький та генеральний директор холдингу ДТЕК Максим Тимченко.
"Ми закликаємо всі західні компанії припинити будь-яку співпрацю з росією в паливно-енергетичній сфері. Відмовитися від купівлі російських енергоресурсів та заборонити постачання туди комплектуючих та технологій. Це стосується як газу, вугілля та електроенергії, так і виробництва двигунів, турбін, шахтного та іншого енергетичного обладнання", — говориться у відкритому спільному листі.

Україна з потеплінням поступово знижує споживання природного газу та його підйом із своїх поземних сховищ (ПСГ), свідчать оперативні дані "Оператора ГТС України".
Зокрема, якщо протягом 10-15 березня транспортування газу ОГТСУ для потреб української інфраструктури та споживачів становило близько 100-110 млн куб. м/добу, то 16-21 березня воно знизилося до 93-98 млн куб. м/добу, а 22 березня опустилося вже до 88 млн куб. м.
Добовий баланс надходження газу для потреб українських споживачів складається з внутрішнього видобутку, який з моменту початку повномасштабного російського воєнного вторгнення знизився з 55-56 млн куб. м до 47-48 млн куб. м, але останні два тижні стабілізувався на 50-51 млн куб. м, імпорту близько 10 млн куб. м, а також варіативного відбору газу зі сховищ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейські держави не виконувати вимог Москви і не сплачувати за купівлю російських нафти й газу в рублях.
"Якщо будь-яка країна ЄС поступиться принизливим вимогам Путіна платити за нафту і газ у рублях, це буде однаково, що однією рукою допомагати Україні, а іншою - допомагати росіянам убивати українців", - написав Кулеба у твіттері в четвер.
Він також закликав "відповідні країни зробити мудрий і відповідальний вибір".
Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що оплата постачання російського газу на експорт до т.зв. недружних країн перетворюється на російські рублі. Він доручив ЦБ РФ та уряду за тиждень визначити порядок операцій із купівлі рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу.

 

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/bmmn/?1648376740260

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1X8SJRaqpO8cqzFt6Ki1PTwckp5Q1lrkA/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/7JC8PNFVZeY

 

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com