Новини
Нафтогазовий дайджест 28 березня - 3 квітня 2022

14 дайджест

НАК «Нафтогаз України» авансом перерахував в державний бюджет 2,3 млрд грн. дивідендів за 2021 рік.
Наприкінці березня 2022 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» авансом перерахувала в державний бюджет 2,3 млрд грн. дивідендів за 2021 рік у відповідності до розпорядження Кабінету міністрів України від 25 березня 2022 р. № 244-р. Ця сума становить 95% від обсягу чистого прибутку, попередньо розрахованого за результатами фінансово-господарської діяльності Компанії у 2021 році.
«Нафтогаз вчасно виконав рішення Уряду», — зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.
Відповідний показник чистого прибутку містився у фінансовому плані Компанії, затвердженому наглядовою радою та КМУ. Таким чином, перерахувавши у держбюджет 95% від планового прибутку, Компанія також фактично виконала ключовий показник фінансового плану, який Нафтогазу встановив Уряд на 2021 рік.

У Львівській області відкрили нове родовище газу
У Львівській області працівники газовидобувної вежі здійснили контрольований викид суміжних газів на новому родовищі. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у своєму телеграм-каналі.
Офіційно: на Львівщині відкрили нове газове родовище! Далі тільки нарощуватимемо видобуток! - написав він 1 квітня у своєму телеграм-каналі.
Він не уточнив, які є запаси нового родовища.

Норвегія поставить Україні 5 млрд кубометрів газу
Також країна збільшить поставки газу для Європи, щоб прибрати газову залежність від росії
Україна та Норвегія розпочали діалог про постачання 5 млрд кубометрів газу для наступного опалювального сезону. Про це розповів президент України Володимир Зеленський, звертаючись до парламенту Норвегії.
"Ви є одним із найвідповідальніших постачальників енергоресурсів. У світі довіра до Норвегії була і, я впевнений, - буде. Це різко контрастує з тим, як поводиться росія... при постачанні енергоресурсів саме ви можете зробити визначальний внесок в енергетичну безпеку Європи, забезпечуючи необхідний ресурс як для держав Євросоюзу, так і для України... Ми вже розпочали діалог про постачання в Україну близько 5 млрд кубометрів газу на наступний опалювальний сезон", - сказав Зеленський.

З професійним святом Вас, наші Геологи! Сьогодні для усіх нас - не простий час, але ми завжди дивимось у майбутнє, оскільки геологія потрібна не тільки галузі – вона потрібна усій Україні!

 

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/fjsl/?1648989632209

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1Sf1f0yDVkz0B-EOPjTnExvj6_Gus4ipb/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/-Dty07_1pgo

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com