Новини
Нафтогазовий дайджест 4-10 квітня 2022

15 нафт

Реекспорт природного газу з українських ПСГ відновлено
Зміни поширюються на газ, який ввозитиметься на територію України з 03 квітня 2022 року для подальшого зберігання у підземних газосховищах у режимі Митний склад, в тому числі із транспортуванням за спеціальним тарифом short-haul. Газ, котрий був ввезений на територію України до 03 квітня 2022 року, все ще підпадає під заборону на реекспорт, однак може бути розмитнений та реалізований на території нашої держави.
“Ми вітаємо рішення відновити реекспорт природного газу з України. Це свідчить про те, що наша держава та, зокрема, Оператор газосховищ України і надалі залишатиметься надійним партнером. Відновлення реекспортних операцій - важливий сигнал для наших іноземних замовників послуг, які сьогодні працюють у 27 країнах. Сподіваємось, що у новому сезоні закачування газу вони розглядатимуть українські газосховища як майданчик для зберігання природного газу”, - відзначив Сергій Перелома, т.в.о. генерального директора Укртрансгазу.

Країни Балтії відмовилися від російського газу
Першою з країн ЄС від російського газу відмовилася Литва
З початку квітня до країн Балтії - Латвії, Литви та Естонії - більше не надходить природний газ з росії. Про це заявив глава правління оператора системи природного газу Conexus Baltic Grid Улдіс Барісс, повідомляє Jauns.lv.
Як зазначив очільник Conexus, заява рф про те, що її природний газ можна оплачувати лише російськими рублями, є сигналом про необхідність швидкого зменшення залежності від росії, на яку більше не можна покладатися.
"Якщо ще й були сумніви, чи можна розраховувати на російські поставки, ці події чітко свідчать про те, що з погляду надійності покладатися на них фактично більше не можна", - заявив Барісс.

Українська газотранспортна інфраструктура потерпає від російської військової агресії
Станом на 6 квітня зупинено 48 газорозподільних станцій в семи регіонах України, здебільшого через руйнування мереж обл-, та міськгазів. Без газопостачання лишається понад 300 тисяч домогосподарств.
Внаслідок обстрілів від початку війни пошкоджені три магістральні газопроводи у трьох областях — Київській, Донецькій та Луганській, компресорна станція на Миколаївщині, зруйновані дві газорозподільні станції у Харківській та Донецькій області та інша інфраструктура.

 

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/gwif/?1649586686448

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1pOpwM-iWWGjYdgvuSAasFbmQFPPHZCzm/view?usp=sharing

Відео: https://youtu.be/TmRVzek2o98

 

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com