Новини
Нафтогазовий дайджест 7-13 березня 2022

д11

Україна від початку 2022 р. імпортувала майже 500 млн куб. м газу – ОГТСУ
Україна від початку 2022 року імпортувала майже 500 млн куб. м газу, повідомив голова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон на своїй сторінці у Фейсбуці.
За його словами, наразі добовий імпорт становить близько 9 млн куб. м. З угорського напрямку імпортується 49% загального обсягу імпорту, словацького – 29%, польського – 22%.
За даними оператора, запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) країни на 6 березня становлять близько 9,7 млрд. куб. м, а середньодобовий підйом із них у березні становить близько 40-45 млн куб. м/добу.

Українські енергетики отримали термінали супутникового інтернету Starlink
Термінали Starlink будуть використані насамперед для підтримання роботи електромереж і оперативного відновлення енергопостачання в регіонах, які найбільше постраждали від війни. Зокрема енергетики ДТЕК отримали 50 таких терміналів.
«На боротьбу з агресором сьогодні став весь цивілізований світ, Україна відчуває підтримку наших партнерів та міжнародної спільноти. Чим далі тим більшу підтримку ми отримуємо, яку закладаємо в фундамент для перемоги України. Енергетики продовжують тримати удар та оборону на своєму фронті аби забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури України» – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ОГТСУ створив ще один гарантований маршрут для імпорту газу в Україну
Оператор ГТС України (ОГТСУ) та оператор ГТС Польщі Gaz System S.A. домовилися про запровадження гарантованих потужностей для імпорту газу з 6 березня 2022 р. Це надає можливість фізично імпортувати газ з Польщі, в тому числі з LNG-терміналу, на гарантованій основі, і, тим самим, сприяє безпеці поставок газу для потреб України.
“Останні місяці Оператор ГТС України наполегливо працював над створенням маршрутів для імпорту газу, щоб гарантувати необхідний ресурс газу для України за будь-яких сценаріїв. Сьогодні це є критичним питанням виживання країни. Я вдячний нашим колегам – суміжним операторам ГТС за важливий внесок в посилення енергетичної безпеки України. На енергетичному фронті ми разом продовжуємо докладати всіх зусиль, щоб забезпечити безперебійне постачання газу для українських споживачів”, – зазначив Сергій Макогон, гендиректор ОГТСУ.

 

 

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/hgox/?1647169970874#p=1

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1_69wBNvwlSNnEo1AFvvUn0FYfNjZGDyo/view

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=WTlwT6k6jxs

 

Егергоджерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтесь на нас у Facebook та Instagram

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com