Новини
Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 06-12.11.2023

46_Нафтогазовий_дайджест_06-12.11.2023

Друзі, традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.

Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням: https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

Костянтин Яровий. Освоєння свердловин: прості речі для вирішення складних задач
Даний кейс обговорювався раніше на воркшопі у Андрія Закревського на одній з конференцій «Ньюфолк НКЦ».
В процесі «мозкового штурму» пропонувалось безліч варіантів, від загально відомих, до фантастичних. Обговорювались можливості їх практичної реалізації, враховуючи фактичний стан організації процесів в Компанії, її технічні, технологічні можливості, можливості підрядників, потенційних підрядників і багато іншого. Тут необхідно підкреслити, взагалі, важливість такого процесу, як «мозковий штурм» в операційній діяльності будь-якого функціонального напрямку компанії, особливо технологічного.
Звісно практичні результати можуть підлягати дискусії і обговоренню. Але, в даному випадку, це не головне. Головним є творчий підхід до вирішення задач. Пошук простих рішень, не треба плутати зі спрощенням вирішення та зрізанням гострих кутів, що вкрай важливо.

Укргазвидобування пробурило дві високодебітні свердловини: одна з них розвідувальна на нещодавно відкритому родовищі, інша – експлуатаційна, на родовищі, якому понад 50 років.
Місце буріння розвідувальної свердловини було визначене завдяки проведеним раніше 3D-сейсморозвідувальним дослідженням.
Друга свердловина − експлуатаційна, пробурена на «старому» родовищі, яке має поклади з високим залишковим потенціалом, але характеризується ускладненою геологічною будовою. Результати буріння цієї свердловини дали змогу збільшити видобуток газу щодо родовища на 156 тис. куб. м, а також уточнити геологічну будову родовища та намітити подальші плани щодо буріння наступних свердловин.

USAID оголошує тендер на створення інтегрованої моделі для Більче-Волицько-Угерського ПСГ
Газосховище є одним з найбільших в Європі та становить інтерес для зберігання газу європейськими партнерами. Забезпечуючи безпеку постачання ПСГ використовується в комерційних цілях, задля балансування та забезпечення відбору в пікові періоди споживання.
USAID ПЕБ є надійним партнером Укртрансгазу, а відтак задля покращення та оптимізації роботи підземки, Проект проводить тендер на відбір підрядника, який розробить інтегровану модель, визначить перспективи використання потужностей, а також запропонує вдосконалення наявних режимів роботи ПСГ на основі комп’ютерного моделювання.

Детальніше за посиланням:

◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/srci/

◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1u8eh1UFppEzGDXyaN43i0EibqpI4PFGr/view?usp=drive_link

◾ Відео: https://youtu.be/i2pZvCNcwwg

-------------------------

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com