Новини
Норвезька Equinor виходить з ринку Росії

image

Рада директорів Equinor вирішила припинити нові інвестиції в Росію та розпочати процес виходу з російських спільних підприємств Equinor, повідомляється на сайті компанії

«Ми всі глибоко стурбовані вторгненням в Україну, яке є жахливою невдачею для світу, і ми думаємо про всіх тих, хто страждає від військових дій», – сказав президент і генеральний директор Equinor Андерс Опедал

На початку цього тижня Equinor представить зобов’язання сприяти фінансуванню гуманітарних зусиль у регіоні.

«Тепер ми припинимо нові інвестиції в наш російський бізнес і почнемо процес виходу з наших спільних підприємств у спосіб, який відповідає нашим цінностям. Нашим головним пріоритетом у цій складній ситуації є безпека та життя наших людей», – заявив Опедаль.

Equinor працює в Росії більше 30 років і у 2012 році уклав угоду про співпрацю з Роснефтью.

Equinor працював відповідно до санкцій Норвегії, Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Equinor підтримує тісні контакти з владою Норвегії, Європейського Союзу, Сполучених Штатів та інших країн і буде продовжувати дотримуватися будь-яких нових санкцій, що стосуються її діяльності.

На кінець 2021 року Equinor мав 1,2 мільярда доларів необоротних активів у Росії. Компанія очікує, що рішення про початок процесу виходу з спільних підприємств в Росії вплине на балансову вартість російських активів Equinor і призведе до знецінення.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com