Новини
Обрано шістьох членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України»

⚡ 5 Нафтогазовий дайджест новин Newfolk Oil&Gas 23-29.01.2023

photo_2023-01-29_16-03-05

Друзі, вже традиційно починаємо тиждень з підбірки новин від команди «Ньюфолк НКЦ». Що відбулось важливого в галузі – читайте в нашому черговому Нафтогазовому дайджесті.
Нагадуємо, що підписка на наші видання – це ваш внесок у розвиток галузі!
Детальніше про підписку ви можете ознайомитися за посиланням:
https://forms.gle/ADTaWYHT4cCwCXWQ6

Із основного:


Кабінет Міністрів України обрав шістьох членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України». Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 24 січня 2023 року.
Незалежними членами наглядової ради стали колишній старший віце-президент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін, президент та CEO видобувної компанії Tenaz Energy й колишній президент та СЕО Vermilion Energy Маріно Ентоні, Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.
До складу увійшли також двоє представників держави: заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

Укргазвидобування перерахувало регіонам 2,2 млрд грн рентних платежів за 2022 рік
Укргазвидобування сплатило майже 2,2 млрд грн рентних платежів до місцевих бюджетів різних рівнів за результатами роботи у 2022 році. Кошти були розподілені між 11 областями, 104 територіальними громадами України, де компанія видобуває газ та рідкі вуглеводні.
Відповідно до законодавства, місцеві бюджети отримали 5% від загальної суми сплаченої Укргазвидобуванням ренти, яка в 2022 році сягнула 43,8 млрд грн.

Нафтогаз вивчає можливість видобутку газу з вугільних пластів
Група Нафтогаз запустила дослідження на Львівщині, його основна мета – пропрацювати технологію та виробничий процес видобутку природного газу з вугільних пластів.
Україна має одне з найвищих значень вмісту метану на тонну вугілля (в середньому 2,5 м3/т у Канаді та до 25 м3/т в Україні) та 7-е місце у світі за запасами вугілля. Тому ця технологія у нас має значні перспективи. Наразі тривають дослідні роботи на обраній спільно з ДП «Львіввугілля» ділянці, а наприкінці 2023 року, у випадку успішних результатів досліджень, ми плануємо повноцінно запустити проект та розпочати буріння», – розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

 

Детальніше за посиланням:

Онлайн:  https://online.fliphtml5.com/ouprj/fbbc/

Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1HPZkK7kWdjlaBa1E4nh9M20MSLdBEOiJ/view?usp=share_link

Відео: https://youtu.be/05XHojur4kM

 

ЕнергоДжерела: https://enerhodzherela.com.ua/novyny

 

Підписуйтеся на сторінки Newfolk у Facebook, Instagram та YouTube, щоб отримувати актуальну інформацію з перших вуст.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com