Новини
ПАТ «УКРНАФТА» найбільший платник податків за результатами 2020 року

гез

ПАТ «Укрнафта» очолило рейтинг найбільших платників податків України за результатами 2020 року. Про це повідомляє видання «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах», яке опублікувало дослідження на підставі даних Державної податкової служби.

У 2020 році «Укрнафта» сплатила до бюджетів усіх рівнів рекордні 47,5 млрд грн, що на 253% більше в порівнянні з 2019 роком, в т.ч. погасивши «історичний» податковий борг, включно із штрафами та пенями, а також сплативши ПДВ і аванс з податку на прибуток в зв’язку з реалізацією угоди про купівлю-продаж газу НАК «Нафтогаз України». Поточні податкові зобов’язання у 2020 році становили близько 18,6 млрд грн, в т. ч. 4,8 млрд грн рентних платежів.

«Укрнафті» вдалося досягти цього позитивного результату, попри надзвичайно складні виклики, пов’язані із пандемією COVID-19 в Україні та світі, та в умовах макроекономічної нестабільності, скорочення попиту на енергоносії, а також стрімкого падіння цін на нафту та газ, що спостерігались минулого року.

Довідка

ПАТ «Укрнафта» – найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом за результатами 2019 року склала 62,3%, частка у загальному видобутку газу – 5,7%. В структуру підприємства входять два бізнес-підрозділи "Укрнафта-Схід" і "Укрнафта-Захід", в складі яких є шість нафтогазовидобувних управління і три газопереробних заводи, а також Управління нафтопромислового сервісу, яке надає повний спектр сервісних послуг для нафтогазовидобувної галузі та підрозділ «Укрнафта Буріння», який забезпечує виконання пошуково-розвідувального та експлуатаційного буріння. ПАТ «Укрнафта» володіє 85 спеціальними дозволами на видобування (промислову розробку родовищ) вуглеводнів. Компанія веде видобуток на території Сумської, Полтавської, Чернігівської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Дніпропетровської і Харківської областей України. На балансі підприємства перебувають діючих 1813 нафтових і 155 газових свердловин. Монобрендова мережа АЗС UKRNAFTA налічує 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України». «Укрнафта» – найбільший платник податків в Україні за результатами 2020 року, компанія сплатила до державного бюджету понад 47 млрд грн.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com