Новини
ПАТ «Укрнафта» представила виробничі результати за 2018 рік

Ключові моменти

●       Річний ріст видобутку нафти та конденсату вперше за 12 років (+5%), що привів до загального зростання видобутку нафти в Україні в 2018 році;

●       Видобуток газу в 2018 році склав фактично 1,1 млрд м3, опустившись лише на 2% , попри обмежені інвестиції;

●       Рівень видобутку і нафти, і газу в кінці року перевищив рівень видобутку на початку року, демонструючи позитивну динаміку.


Марк Роллінc, Голова Правління ПАТ «Укрнафта»: «З точки зору виробничих результатів 2018 виявся дуже успішним для «Укрнафти». Попри невирішене питання податкового боргу, який обмежує наші інвестиційні можливості, вперше з 2006 року ми отримали зростання річного видобутку нафти навіть при тому, що рік ми розпочали з відносно низької бази. А той факт, що ми досягли цього з одним з найменших інвестиційних бюджетів у галузі та на виснаженому фонді свердловин, говорить про величезний потенціал, який «Укрнафта» може реалізувати за наявних в компанії резервів».

Аналіз виробничих результатів

У 2018 році «Укрнафта» наростила видобуток нафти та конденсату та фактично стабілізувала видобуток природного газу. Середньодобовий видобуток нафти та конденсату виріс на 5% до 3,97 тис. т/добу проти 3,78 тис. т/добу в 2017 році.  Водночас середньодобовий видобуток газу продемонстрував незначне зменшення з 3,03 млн м3/добу до 2,96 млн м3/добу.

При цьому середньодобові показники видобутку вуглеводнів в 4 кв. 2018 року зросли не лише порівняно з аналогічним періодом 2017 року (що пояснюється ефектом низької бази через вимушену зупинку видобутку на 6 родовищах), але і порівняно з показниками початку 2018 року. Середньодобовий видобуток нафти з конденсатом в 4 кв. перевищив 4 тис. т/добу, а газу – 3 млн м3/добу.

Компанії вдалось досягти позитивних виробничих результатів в умовах обмежених інвестиційних ресурсів завдяки ряду операцій на наявному фонді свердловин: переходу на нові продуктивні горизонти, оптимізації капітальних та поточних ремонтів перспективних свердловин, заміні критично зношеного обладнання.

Загалом, у минулому році компанія провела 17 операцій гідророзриву пласту, завершила капітальний ремонт (КРС) на 121 свердловині та провела 93 операції з інтенсифікації видобутку. Завдяки КРС, станом на 31 грудня 2018 року, додатково видобуто 58,4 тис. т нафти і конденсату та 74,2  млн м3 газу. Операції з інтенсифікацій дали додаткові 27,2 тис. т нафти та 12,4 млн м3 газу.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com