Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Березень 2020

Колтюбінг

23-29.03.2020

Свердловина №119 ПАТ «Укрнафта» Великобубнівського родовища дала 160 тонн нафти на добу на 6 мм штуцері. Глибина свердловини - 2460 м, довжина по стовбуру - 2987 м. Ці результати, за словами співробітників компанії, отримані з Башкирських горизонтів. Після буріння вертикального стовбура був виконаний проект на буріння горизонтального продовження свердловини. Над проектом працювали співробітники колективу Департаменту гідродинамічного моделювання родовищ вуглеводнів.
У свою чергу, АТ "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію нову свердловину на Шосейній площі в Харківській області. За даними прес-служби компанії, її добовий дебіт після проведення ГРП збільшився більш ніж в 20 разів і склав 121 тис. кубометрів газу. Нова свердловина була пробурена власним буровим підрозділом "Укрбургаз", застосовувався буровий верстат HongHua, придбаний в 2018 році. Добовий дебіт після буріння склав близько 5 тис. кубометрів природного газу. Роботи з ГРП виконувало ТОВ "Сервіс Ойл", дочірнє підприємство ПО "Бєлоруснєфть".
Служба Держгеонадр спростила процедуру визначення розміру збору за отримання спецдозволу. У Службі повідомили, що тепер розрахунок розміру збору, запит на отримання геоінформації та визначення її вартості буде відбуватися в єдиному центрі. Сервіс також буде надавати послуги розрахунку вартості геологічної інформації, отриманої за кошти державного бюджету на базі науково-виробничого підприємства «Державний інформаційний геологічний фонд України».
Британська компанія RegalPetroleum, що входить в групу SmartEnergy (нафтогазовидобувний бізнес групи Смарт-Холдинг), оголосила про розширення своєї діяльності в Полтавській області на Свистунківсько-Червонолуцьке родовищі шляхом придбання ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке володіє відповідним спеціальним дозволом. Процедура придбання актівів була завершена 24 березня 2020 року. Як повідомляють в RegalPetroleum, перший транш при укладенні договору складе 4 315 000 дол. США. Ще 2 157 500 дол. США компанія перерахує колишнім власникам ТОВ «Аркона Газ-Енергія» в разі задоволення (підтвердження) певних умов угоди. Якщо буде здійснений другий платіж, через рік після нього буде проведено третій транш, також в розмірі 2 157 500 дол. США.
У компанії прогнозують, що буріння нової свердловини на родовищі може початися протягом найближчих 12 місяців.

 

16-22.03.2020

Кабмін ввів до наглядової ради Нафтогазу Роберта Бенша як представника держави. Це призначення багато хто вважає суперечливим.

Також на цьому тижні Наглядова рада НАК "Нафтогаз" продовжила контракт з головою НАК Андрієм Коболєвим ще на 4 роки - до 22 березня 2024 року.
Провідні нафтогазові навчальні заклади продовжують готувати фахівців галузі. В умовах карантину для студентів організували можливість дистанційного навчання. Про це повідомили в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавському коледжі нафти і газу, Дрогобицькому коледжі нафти і газу.
ПАТ «Укрнафта» повідомило про підсумки відрахувань до бюджету за лютий 2020 року. Всього за вказаний період було сплачено до бюджетів всіх рівнів податків на суму 3,49млрд грн. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, податок на прибуток, акцизний збір та інші податки. Варто зазначити, що в лютому у компанії виникли податкові зобов'язання на суму 2,5 млрд грн після повернення і продажу 2,062 млрд м3 «спірного газу», що зберігається в підземних сховищах ПАТ «Укртрансгаз».
Відкрита реєстрація на VII Львівську конференцію Ньюфолк НКЦ. Цього разу тематика доповідей буде зосереджена на питаннях роботи з аномально високими і низькими пластовими тисками. Детальніше на сторінці заходу в Facebook.

 

09-15.03.2020

В рамках V Міжнародного галузевого форуму «Підвищення ефективності видобутку вуглеводнів на нафтогазових родовищах України» 11 березня 2020 року в Національному універсітеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулося відкриття сучасного тренінг-центру за стандартами IWCF який дасть можливість проводити навчання та сертифікацію фахівців нафтогазового профілю.

В ході Форуму також відбулося тестування студентів та співробітників нафтогазових спеціальностей «Галузевий Рейтинг Ньюфолк».
За словами генерального директора НКЦ Ньюфолк Андрія Закревського, зараз протестовано понад 500 студентів і більше 100 співробітників. За результатами тестування студенти зможуть дізнатися, наскільки вони наблизилися до виробництва за час свого навчання, а ті, хто отримає найвищий бал, зможуть безкоштовно відвідати галузеві заходи та поспілкуватися з топ-менеджерами провідних нафтогазових компаній. Цей тест розробляли фахівці-практики нафтогазової справи. Їм уже зацікавилися такі компанії як ДТЕК і Укргазвидобування.
Любов Шумська, директор Коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зазначила, що університет зацікавлений в тому, щоб випускати фахівців, яких роботодавцям не потрібно буде переучувати на виробництві. Тому впровадження такого галузевого рейтингу стане відповіддю на швидко мінливі умови сучасної галузі.
15 березня Українська енергетична біржа відзначає своє десятиліття на ринку України.
«За ці десять років УЕБ стала торговим майданчиком, що об'єднує основні компанії енергетичної галузі і концентрує істотну частку торгівлі різними видами енергоресурсів.На сьогодні учасниками біржі є понад 1000 компаній, а загальна вартість енергоресурсів, що реалізуються на біржових торгах / аукціонах, становить понад 100 млрд грн», - відзначають в прес-релізі компанії.
Першим заступником голови правління НАК «Надра України» призначено Сергія Паюка.
Раніше Сергій Паюк працював в компанії Укргазвидобування, де отримав досвід співпраці з провідними світовими компаніями, такими як Shell, McKinsey & Company, Deloitte і реалізував ряд проєктів з оцінки ресурсної бази за світовими стандартами з компаніями - лідерами ринку, такими як MillerandLents, DeGolyerandMacNaughton, RyderScott.

 

02-08.03.2020

Під час Українського енергетичного форуму 2020 року учасники тематичної панелі обговорили зміни в законодавчому полі України, які хоч і повільно, але позитивно вплинули на галузь. Також, незважаючи на гучну заяву представників уряду про повне викорінення корупції, спікери взяли під сумнів цей факт, приводячи аргументовані приклади.

У свою чергу, виконавчий директор Асоціації «Нафта і Газ України» Юрій Нагорняк в своєму виступі зазначив: «... Справа не в ціні на нафту або на газ на міжнародних біржах, а в темпах технічного вдосконалення ... Справа в тому, що в Україні відсутня культура оптимізації технологій, які знижують витрати і підвищують продуктивність свердловин під час цінових криз... ». Він також підкреслив перспективність подальшого розкриття потенціалу українських родовищ.
За даними агентства «Інтерфакс» НАК "Нафтогаз України" обговорює з великими західними компаніями, що надають бурові послуги, можливість створення спільного підприємства, яке зможе займатися управлінням парком бурових установок групи.
За словами глави правління компанії Андрія Коболєва, зацікавленість української компанії в створенні такого підприємства полягає в першу чергу в підвищенні ефективності використання бурового парку, а також в розширенні кількості клієнтів.
Польська PGNiG планує приступити до розробки вуглеводнів у Львівській області в третьому кварталі 2020 року. Про це повідомив віце-президент ради директорів компанії Роберт Перковський в ході Українського енергетичного форуму.
Нагадаємо, що на початку грудня 2019 року польська компанія PGNiG SA і українська група компаній «ЕРУ» підписали угоду про розвідку і видобуток природного газу у Львівській області.

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com