Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Вересень 2020

№9_(64)_НГУ_(Вересень)_UA

21-27.09.2020

ДТЕК Нафтогаз провів ремонт глибокої свердловини із застосуванням снаббінга. Ремонт свердловини №43 Семиренківському газоконденсатного родовища глибиною 5605 м дозволив збільшити дебіт, а використання снаббінга дозволило експлуатувати свердловину протягом усього періоду ремонту, який тривав 15,5 діб.

Роботи виконувалися із залученням основного підрядника ТОВ «Денімекс Ворковер Солюшіонс» з використанням сучасної 150-тонної снаббінговой установки RDE-340K 2019 го року випуску. Компанія «Везерфорд Україна» була залучена до проведення прострілочно-вибухових робіт продуктивного горизонту.
Також на цьому тижні в ДТЕК нагадали про конкурс міні-грантів «Громада своїми руками».
В цьому році в конкурсі приймають жителі Мачуховской і Великосорочинське ОТГ Полтавської області - територій діяльності нафтогазового бізнесу ДТЕК.
Активні громадяни подають заявки на реалізацію проектів для впорядкування громад, після чого конкурсна комісія визначить проекти-переможці, яким буде надано фінансування. Сума одного гранту може досягати 85 тис. Грн.
За оперативними даними, в серпні 2020 ПАТ «Укрнафта» видобуло 125,4 тис. т нафти і конденсату і 92,9 млн м3 газу, що, відповідно, на 2,5% і 8,2% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Середньодобові показники видобутку вуглеводнів в серпні склали 4,04 тис. Т нафти і конденсату і 2,99 млн м3 газу, трохи знизившись у порівнянні з показниками минулого року.
Державний інформаційний геологічний фонд України за підтримки Держгеонадр з квітня 2020 р почав оприлюднення пртоколов ДКЗ на офіційному сайті підприємства. На даний момент у відкритий доступ виклали 4262 документа.
За словами голови Державної геологічної служби Романа Опімаха, це дає можливість суб'єктам ринку оцінити якість наявної геологічної інформації по об'єктах, скористатися нею і прийняти інвестиційне рішення.

 

14-20.09.2020

Наталю Рудевич призначили директором з нафтогазових сервісів дивізіону "Нафтогаз Технічне Забезпечення" АТ "Укргазвидобування".

У Наталії більше 20 років досвіду роботи в управлінні проєктами в різних областях. Зокрема, останні 10 років вона займала керівні посади в компанії Weatherford. До цього працювала в українському підрозділі міжнародної консалтингової та аудиторської компанії KPMG у відділі податкового і юридичного консультування.
«Для мене честь приєднатися до професійної команді Групи Нафтогаз. Сподіваюся, що зможу зробити свій вклад в розвиток сервісних підрозділів компанії. Безперечно, Нафтогаз вже виконав масштабну роботу в цьому напрямку, однак ринок швидко розвивається і є поле для розвитку. Моїм завданням буде впровадження міжнародних практик, в першу чергу в питаннях безпеки праці, і стандартизація виробничих процесів відповідно до провідних світових практик», - так прокоментувала своє призначення Наталія Рудевич.
В УГВ відзначають, що Асан Рахи, який обіймав посаду заступника генерального директора АТ «Укргазвидобування» з нафтогазових сервісів, перейшов на роботу над іншими проєктами Групи Нафтогаз.
Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт № 3176 "Про внесення змін до Закону України "Про державні закупівлі" щодо закупівель природного газу".
Як заявив Олексій Дубовський, Глава біржового комітету Української енергетичної біржі, це важливий крок, що відкриває Оператору ГТС можливість купувати газ на УЕБ.
Він також додав, що участь Оператора ГТС в біржових торгах значно підвищить ліквідність українського ринку газу і дасть старт вирішенню проблеми небалансів, яка сьогодні спотворює енергетичний ринок України і генерує збитки в системі.
ПАТ «Укрнафта» безкоштовно заправить автомобілі «Укрвакцини». Про це повідомляється в прес-релізі компанії. ПАТ «Укрнафта» уклало договір соціального партнерства з державним підприємством «Укрвакцина», що входить в структуру Міністерства охорони здоров'я України. Компанія безкоштовно надасть 14 тис. літрів дизельного палива для потреб вантажного транспорту, задіяного в транспортуванні засобів індивідуального захисту для медичних працівників по всій країні.
Британська компанія Enwell Energy plc, яка входить до групи компаній Smart Energy, оголошує виробничі і фінансові неаудовані результати за 1 півріччя 2020 року. Так, за шість місяців цього року компанія наростила сумарний середньодобовий видобуток вуглеводнів приблизно на 8%, а дохід компанії зменшився на 21,1%, інформує офіційне повідомлення Enwell Energy для Лондонської фондової біржі AIM.
Нарощування видобутку Представництвом "Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед" в 1 півріччі 2020 року порівняно з 1 півріччям 2019 року стало можливим завдяки введенню в роботу свердловини №119 на Мехедівсько-Голотовщинському родовищі в жовтні минулого року і свердловини №54 на Свиридівському родовищі в травні цього року. Одночасно на Васищевському родовищі рівень видобутку був нижчий за торішній через зменшення продуктивності свердловини №10.

 

07-13.09.2020

VI Міжнародний галузевий форум для професіоналів нафтогазової сфери відбувся в Полтавській політехніці. На цей раз захід називається «Видобуток. Інтенсифікація. Капітальний ремонт свердловин». Національний університет імені Юрія Кондратюка вже традиційно став головним майданчиком для зустрічі і співпраці представників бізнесу, влади, освіти і науки.

Учасниками VI Міжнародного галузевого форуму є близько сотні представників українських видобувних, бурових і сервісних компаній, Міністерства енергетики України, Державної служби геології та надр України, Полтавської обласної державної адміністрації, Управління Держпраці в Полтавській області, компанії «Сіменс Україна», Асоціації газодобувних компаній України, асоціації «Нафта і газ України», Спілки буровиків України.
Традиційною подією під час Форуму є тестування за системою галузевого рейтингу Ньюфолк викладачів і студентів університету, коледжу, а також працівників нафтогазових компаній.
Під час VI Міжнародного галузевого форуму «Видобуток. Інтенсифікація. Капітальний ремонт свердловин» ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка Володимир Онищенко представив навчально-виробничий центр нафти і газу для впровадження інтелектуального потенціалу вчених в реальний сектор економіки.
До складу центру увійшли лабораторія бурових розчинів і промивних рідин компаній DTEK «Нафтогаз» і ТОВ «Геосінтез Інжинірінг», лабораторія хімії, навчально-науковий полігон нафти і газу.
Мережа заправних CNG станцій «Укравтогаз» спільно з ТОВ «Сканія Україна» провели тест-драйв вантажівки Scania G410 з 13-літровим газовим двигуном (стиснений природний газ СПГ/CNG). Мета тест-драйву полягала в тому, щоб випробувати автомобіль в реальних умовах і на практиці перевірити економічні та експлуатаційні показники.
Останні кілька років в Україні спостерігається підвищений інтерес до вантажівок на природному газі, що пов'язано з меншою вартістю на цей вид палива в порівнянні з дизелем, а також з екологічних міркувань. Оскільки досвід експлуатації великовагових вантажних автомобілів Scania на метані в Україні майже відсутній, мережа заправних CNG Станція «Укравтогаз» спільно з компанією «Сканія Україна» вирішили провести тест-драйв, щоб виявити всі переваги та можливі ризики і дати відповіді на найпоширеніші питання тим перевізникам, хто хоче перевести свій автопарк вантажівок на природний газ метан.

 

31.08-06.09.2020

Електронний аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами Будищансько-Чутівської площі завершився перемогою компанії ДТЕК Нафтогаз, яка запропонувала за ділянку найвищу ціну - 650 500 000 грн.

Це була боротьба 5 вітчизняних газодобувних компаній за перспективну нафтогазову ділянку на Полтавщині з доведеними запасами газу 856 млн м3 і нафти 2730 тис. т. В результаті торгів ціна за лот зросла на 700% в порівнянні зі стартовою, що є абсолютним рекордом з продажу нафтогазового спецдозволу на користування надрами.
Українська енергетична біржа за підтримки Міністерства енергетики України, ЄБРР і Енергетичного Співтовариства здійснює запуск короткострокового ринку природного газу в Україні відповідно до європейських стандартів. З вересня 2020 року УЕБ запускає свою торгову платформу як сервіс для врегулювання добових небалансів замовниками послуг транспортування.
Разом з Оператором ГТС України УЕБ працює над запуском наступного етапу в роботі торгової платформи - торгівля короткостроковими стандартизованими продуктами із забезпеченням фізичного входу/виходу в/з ГТС з метою здійснення Оператором ГТС остаточного балансування системи. Це сервіс, який буде наданий для TSO із забезпеченням механізмів гарантування фізичного балансування ГТС.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com