Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Грудень 2021

№12_(79)_НГУ_(Грудень)_UA

20-26.12.2021

ПАТ "Укрнафта" сплатило 13,18 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів протягом січня-листопада 2021 року. До цієї суми увійшли рентна плата за використання надрами, ПДВ, акцизний збір та інші податки.
За користування надрами до державного та місцевих бюджетів різних рівнів надійшло 7,8 млрд грн рентної плати. Із них 389,8 млн. грн. направлено до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого у законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу. Найбільші надходження по рентній платі «Укрнафти» отримають бюджети Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей.
Компанія «ПАРІ» у листопаді 2021 р. завершила буріння та ввела в експлуатацію свердловину №41 на Нікловичському газовому родовищі (Львівська область). Глибина свердловини становить 1550 м. Дебіт – близько 15 тис. куб. м газу на добу.
ЕНЕРГО-СЕРВІСНА КОМПАНІЯ «ЕСКО-ПІВНІЧ» завершила буріння та ввела в експлуатацію свердловину №1 на Клубанівсько-Зубренківському родовищі та надглибоку свердловину №48 на Карайкозівському родовищі у Харківській області. Глибина свердловини №1 становить 6100 м, а глибина свердловини №48 -5980 м.

 

13-19.12.2021

Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" вперше у своїй історії увійшов до одного з найавторитетніших міжнародних університетських рейтингів – QS EECA University Rankings 2022. Університет зайняв високі позиції серед понад трьох тисяч закладів вищої освіти країн Східної Європи та Центральної Азії. Таке досягнення підтверджує результативність масштабної діяльності Полтавської політехніки, професіоналізм адміністративної команди та всього колективу Полтавської політехніки, зазначив Володимир Онищенко, професор, ректор Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка".
Укргазвидобування запустило в роботу надглибоку свердловину з високим дебітом газу. Нова розвідувальна свердловина на Скиданівському родовищі глибиною 6300 м забезпечує видобуток 200 тис. куб. м газу на добу. Це родовище на Полтавщині фахівці АТ «Укргазвидобування» відкрили у 2019 році. Попередньо оцінена ресурсна база Скиданівського родовища становить понад 2,7 млрд. куб. м газу. На ділянці проведено сучасні 3D-сейсмічні дослідження, за результатами яких виконується програма розвідки нового родовища.
Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях".
Основною метою законопроекту є удосконалення норм Закону "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях". Зокрема, уточнюється порядок розкриття інформації (порядок затвердження форм звітності, граничний термін подання звітності суб'єктами розкриття інформації) та обсяг інформації, що підлягає розкриттю.
Запроваджується також звіт про суми платежів за викиди двоокису вуглецю. Також регулюється питання відповідальності компаній, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, за надання недостовірної інформації.

 

06-12.12.2021

Видобуток ДТЕК Нафтогаз за 11 місяців 2021 року склав 1,88 млрд куб. м газу, що на 2% перевищує обсяги видобутку за весь 2020 рік. Це стало новим рекордом як для компанії, так і для всього приватного газовидобутку України.

ДТЕК Нафтогаз демонструє стабільне зростання видобутку вуглеводнів. За 11 місяців поточного року компанія видобула 1,88 млрд. куб. м блакитного палива, що на 2% більше, ніж за 2020 рік. У 2021 році нафтогазовий бізнес ДТЕК успішно реалізує програму буріння та капітальних ремонтів, а також реалізував низку інноваційних та інфраструктурних проектів. Компанія завершила буріння 4 свердловин і розпочала буріння 3 нових свердловин на Мачухському та Семиренківському родовищах.
Антимонопольний комітет України дозволив NAFTA International BV ("донька" Словацької NAFTA) отримати контроль у CNG Holdings Netherlands BV, якій належить 100% у ТОВ "Сі-Ен-Джі" - власника спеціального дозволу на промислову розробку Ужгородської газової площі. Про це свідчить ухвала АМКУ.
У свою чергу, у повідомленні NAFTA зазначається, що в результаті угоди з Cub Energy Inc., виконання певних умов і затвердження її регулятивними органами України вона стане єдиним власником ліцензії, повідомляє Інтерфакс-Україна.
У компанії нагадали, що вона співпрацює з Cub Energy з розвідки Ужгородської площі з 2016 року. У рамках співпраці зроблено 3D сейсмічні виміри на площі 118 кв. км, було визначено кілька перспективних ділянок та пробурено першу розвідувальну свердловину.

 

29.11-05.12.2021

Головним виконавчим директором групи "Нафтогаз" призначено Маврикія Калугіна, а директором зі стратегії та розвитку бізнесу – Сергія Боєва.
Згідно з прес-релізом "Нафтогазу", кадрові зміни відбулися 26 листопада.
На посаді директора зі стратегії та розвитку бізнесу Сергій Боєв відповідатиме за підвищення темпів розвитку та забезпечення прибутковості "Нафтогазу", координацію роботи з пошуку нових бізнес-можливостей, забезпечення реалізації інвестиційної політики компанії. Також він займатиметься питаннями операційних стандартів охорони та продуктивності праці на підприємствах групи.
За даними прес-служби, Сергій Боєв має досвід розробки стратегій, оцінки можливостей виходу на нові ринки, а також підтримки виходу компаній на ринки капіталу та проведення угод зі злиття та поглинання.
Боєв займеться організацією та координацією роботи з розробки корпоративної стратегії та консолідованого бізнес-плану групи, діяльності аналітичної функції та управління інвестиціями "Нафтогазу". Він відповідатиме за портфельне управління бізнесом та активами групи, здійснюватиме запровадження нових перспективних напрямів діяльності, зокрема, напрямів "зеленої" енергетики, включаючи залучення партнерів та необхідних ресурсів для перетворення таких напрямків на нові бізнеси "Нафтогазу".
АТ "Укргазвидобування" відкрило Моспанівське родовище газу в Харківській області з прогнозними ресурсами газу до 5 млрд. куб. м газу, повідомляється у прес-релізі компанії.
Пошукова свердловина завглибшки 4150 м, що відкрила родовище, забезпечує видобуток 239 тис. куб. м газу на добу.
АТ "Укргазвидобування" у січні-листопаді 2021 року скоротило валовий видобуток природного газу на 4% (на 522,8 млрд куб. м) порівняно з аналогічним періодом 2020 року – до 12,494 млрд куб. м, про це свідчать оперативні дані на сайті компанії.
За розрахунками агентства "Інтерфакс-Україна", у тому числі виробництво товарного газу за 11 місяців скоротилося на 3,9% (на 480,5 млрд. куб. м) порівняно з січнем-листопадом 2020 року - до 11 млрд. 823,7 млн. куб. м.
У листопаді 2021 р. валовий видобуток газу УГВ знизився на 2% (на 22,6 млн куб. м) порівняно з листопадом 2020 р. – до 1 млрд 126,5 млн куб. м, товарний – на 1,5% (на 16,3 млн. куб. м), до 1 млрд. 67,4 млн. куб. м.

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com