Новини
ПОДІЇ МІСЯЦЯ: Жовтень 2020

news_img_main_1604047816.0298

25-31.10.2021

За 9 місяців 2021 року компанією ПАТ «ДК «Укрнафтобуріння» було видобуто 529,1 млн. м3 природного газу, що на 5% менше, ніж за аналогічний період попереднього року (555,5 млн. м3). Обсяг видобутку нафти/конденсату зменшився на 6% порівняно з аналогічним періодом 2020 року та становив 58,3 тис. тонн порівняно з 62,3 тис. тонн.
Служба Держгеонадр України інформує надрокористувачів про те, що їм необхідно подати до ДНВП «Геоінформ України» актуальні, заповнені в установленому порядку паспорти параметричних, пошукових, розвідувальних та експлуатаційних нафтових та газових свердловин до 01.12.2021. Метою є оновлення даних та наповнення достовірної інформації Реєстру нафтових та газових свердловин.
До групи Нафтогаз приєднався досвідчений дипломат Олександр Щерба.
Олександр став головним радником правління щодо координації міжнародної діяльності Нафтогазу.
На новій посаді він займатиметься питаннями взаємодії Нафтогазу з іноземними партнерами та захистом інтересів компанії та України на міжнародному рівні.

 

18-24.10.2021

Минулого тижня відбулася VI Київська конференція Ньюфолк НКЦ «БУРІННЯ. ІНТЕНСИФІКАЦІЯ. ЕКОЛОГІЯ І ОХОРОНА ПРАЦІ».
20 жовтня одразу дві компанії поповнили свої активи перспективними вуглеводневими ділянками.
У ході електронних аукціонів, які провела Державна служба геології та надр України, було реалізовано два спеціальні дозволи для розробки вуглеводнів на суму близько 395 млн. гривень. Ділянки розташовані у Роменському районі Сумської області, Миргородському та Полтавському районах Полтавської області.
Найбільшу суму, 304 мільйони гривень, було запропоновано за ділянку «Південно-Русанівська площа» компанією АТ «Укргазвидобування», яка брали участь у е-торгах через майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа».
Жуківська площа стартувала з 5,3 млн. гривень. Під час конкурентних прозорих торгів ціна її продажу зросла у 17 разів – до 90 млн. За право отримати дозвіл на користування надрами змагалися чотири учасники. Перемогу здобуло ТОВ «Горизонти», запропонувавши найвищу ціну.

10,19

 

11-17.10.2021

ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу на 11% за результатами трьох кварталів 2021 року. Компанія збільшила видобуток завдяки успішній реалізації програми буріння, капітальних ремонтів та інтенсифікації свердловин на родовищах у Полтавській області. Зокрема, 12 вересня ДТЕК Нафтогаз ввів в експлуатацію свердловину №58 Мачухського родовища. Свердловина завглибшки 5360 м була пробурена за 97,5 діб, що є рекордним показником для України. Дебіт свердловини становить 300 тис. м3 газу на добу. Загалом у 2021 році компанія завершила буріння 4 свердловин.
Група компаній Smart Energy оголосила результати виробництва за 9 місяців 2021 року.
Загальний обсяг видобутку природного газу її компаніями склав 299,9 млн м3, газового конденсату - 27,4 тис. т. Це на 0,8% менше та 4,1% більше відповідно порівняно з аналогічними показниками минулого року.
Також за 9 місяців поточного року Smart Energy випустила 7 191 т зрідженого пропан-бутану, що на 6,7% більше за аналогічний показник 2020 року.
Незважаючи на природне виснаження пластової енергії продуктивних горизонтів родовищ, які розробляють компанії Smart Energy, обсяги видобутку залишаються на стабільному рівні.
НАК "Нафтогаз України" моделює різні сценарії проходження опалювального сезону 2021/2022 років, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко, повідомляє Енергореформа.
"Ми моделюємо різні сценарії: скільки газу в підземці, коли його можна підняти, а коли є обмежена потужність для підйому; який у нас видобуток, які обмеження, скільки газу можна взяти безпосередньо з труби, скільки подати і т.д. Плануємо як пройти цей опалювальний сезон, зокрема забезпечити потреби в газі для всіх наших клієнтів", – сказав Вітренко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

04-10.10.2021

У Харківській області пройшло змагання з гасіння умовної пожежі, в якому серед інших взяли участь і команди від компаній групи Smart Energy. Учасники змагалися на час в різних уміннях, життєво в разі пожежі.

Працівники промислових об'єктів Smart Energy щорічно беруть участь в заході і, змагаючись з професійними пожежними, показують гідний результат.
Раніше, 13-15 вересня відбулися спільні навчання протифонтанних підрозділів Бази протифонтанної безпеки УНПС ПАТ «Укрнафта», НГВУ «Охтирканафтогаз» та 14 ДПРЧ м. Охтирка. На навчаннях Бази протифонтанної безпеки успішно було протестовано нове обладнання.
Минулого тижня студенти Коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка та Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" поповнили свою базу знань з бурових розчинів, ознайомилися з лабораторним обладнанням та хімічними реагентами, а також власноруч провели дослідження бурового розчину в лабораторії НТП «Бурова техніка».
Для отримання Сертифікату про успішне проходження курсів слухачі склали іспит, а ті, хто відповіли на питання бліц-опитування, отримали «Технологічний регламент на бурові розчини та спеціальні рідини».
ТОВ "Укрнафтагазсервіс" успішно завершило роботи на Яблунівському родовищі. При бурінні секції 6 "з використанням двох одиниць ГВД Wenzel Downhole Tools ULC 4 ¾" було пробурено 357 м за 233 ч буріння. Середня механічна швидкість досягла 1, 55 м / ч.
Укргазвидобування впроваджує програму будівництва малогабаритних дожимних компресорних станцій (МДКС), спрямовану на стабілізацію видобутку газу на виснажених родовищах. Завдяки введенню в експлуатацію 8-ми об'єктів компанія отримає додатково 42 млн куб. м газу протягом наступного року.
Колектив НЬЮФОЛК НКЦ висловлює співчуття родині та близьким у зв'язку зі смертю Андрія Федченка, розробника ERP системи "ІНФОПОЛІС" для газодобувних підприємств. Він назавжди залишиться в пам'яті друзів і колег щирою людиною і професіоналом своєї справи.

 

27.10-04.11.2021

Кабінет міністрів України призначив нових членів правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».
Згідно з рішенням Кабінету міністрів, новими членами правління призначені Маврикій Калугін, Олена Бойченко, Роман Чумак і Владислав Воловик. Нове правління НАК об'єднує досвідчених галузевих фахівців з міжнародним і українським досвідом.
Нові члени правління призначені до моменту, доки обрана на відкритому конкурсі нова професійна наглядова рада НАК «Нафтогаз України» обере правління Компанії відповідно до передбачених практикою OECD процедур.
ПАТ «Укрнафта» сплатило 8,64 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів протягом січня-серпня 2021 року. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, акцизний збір та інші податки.
За користування надрами в державний і місцеві бюджети різних рівнів надійшло 5,1 млрд грн рентної плати. З них 253,7 млн грн попрямують до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу. Найбільші надходження від рентної плати «Укрнафти» отримають бюджети Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей. Надходження від рентної плати залежать від обсягу видобутку вуглеводнів в тому чи іншому регіоні і цін на них і використовуються громадами переважно для реалізації місцевих інфраструктурних та соціальних проектів.
GEO ALLIANCE GROUP отримала спеціальний дозвіл на користування надрами Софіївської нафтогазової площі. Згідно з підписаною з урядом України угодою про розподіл продукції, сума інвестицій в розробку Софіївської площі буде становити більше 3 млрд гривень. Зараз компанія сконцентрована на переінтерпретації даних раніше проведеної на ділянці 2D сейсморозвідки. Також в планах проведення нових 3D сейсморозвідувальних робіт, буріння 5 пошукових і капітальний ремонт 5 існуючих свердловин.
Держава нагородила викладачів Полтавської Політехніки. Зокрема, 20 викладачів університету і коледжу відзначені Міністерством освіти і науки до професійного свята - Дня працівників освіти. А троє науковців політехніки отримуватимуть довічні стипендії Кабінету Міністрів України.

 

 

У номері
 
Інформери
ХІ МІЖНАРОДНА
НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ
30–31 ТРАВНЯ 2024
М. ЛЬВІВ, БУДИНОК ВЧЕНИХ
ТОВ "Ньюфолк нафтогазовий консультаційний центр"
При копіюванні матеріалів з сайту посилання обов'язкове.
Всі права захищені © 2024
oilgasukraine@gmail.com